OPĆINA ŠTRIGOVA Za projekte odobreno skoro 7,5 milijuna kuna

Na 6. sjednici Općinskog vijeća Štrigove, njezin načelnik Stanislav Rebernik vijećnike je izvijestio o događanjima između dviju sjednica vijeća.

Najznačajnijim je naglasio projekt rekonstrukcije Doma kulture u Štrigovi za koji je odobreno 7.229.960 kuna, program prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske kojim je odobreno 35.000 eura, širenje mreže socijalnih usluga, održavanje Izobrazno-informativne aktivnost koji se koriste na izradi projekta Vidikovac na Mađerkinom bregu, o održivom gospodarenju otpadom Grada Čakovca i partnera, uređenje fitnesa u multifunkcionalnom centru HTZ-e i projektu KUL Međimurski bregi.

Velik dio ovih novaca je dobiven ili odobre od fondova te ostvaren ili se ostvaruje u suradnji s ministarstvima.

Od novosti ‘s terena’ Rebernik je govorio o sanaciji klizišta, postavljanju javne rasvjete, nabavci komunalnog vozila s priključcima, modernizaciji nerazvrstane ceste Štrigovčak, uređenju groblja, projektu ZAŽELI i uređenju Vatrogasnog doma u Štrigovi te je najavio skorašnje Urbanovo.

Svi ovi poslovi i projekti imaju pomoć raznih ministarstava, županije i drugih koji žele ili moraju pomoći u snažnijem razvoju Štrigove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije