FOTO Humani Međimurci: Tisuću tulipana za Zakladu Ana Rukavina

>> Prodaja tulipana u Čakovcu za Zakladu Ane Rukavine (Subota, 14.4.2018.)

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske organizirao je danas, 14. travnja 2018., diljem Hrvatske, humanitarnu akciju pod nazivom ‘Omiljeni cvijet Ane Rukavine’.

Cilj akcije je, prigodnom prodajom tulipana – najdražeg Aninog cvijeta – prikupiti financijska sredstva za rad Zaklade Ana Rukavina i Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

– Socijaldemokratski forum žena SDP-a Međimurske županije dao je proteklih godina velik doprinos razvoju Registra, a radujemo se i ovogodišnjoj akciji koju smo na području Međimurske županije, proveli u Čakovcu, Prelogu u Murskom Središću i Nedelišću – rekla Nadica Jelaš, predsjednica Foruma, izrazivši radost i zadovoljstvo što se velika srca Međimuraca akciji odazivaju već 11 godinu od kada je osnovan Registar matičnih stanica.

Dodala je kako im je akcija izuzetno važna iz razloga što nastojimo razvijati kod naših ljudi humanost i solidarnost između zdravih i bolesnih ljudi. Rekla je kako Zaklada od samog početka ima dvije aktivnosti od samog početka.

Od prošle je godine počela stipendiranje studenata šaljući ih SAD i po Europi na medicinske studije kakao bi stekli znanja u što učinkovitijoj pomoći hematološkim bolesnicima.

– Znajući da je Ana Rukavina umrla od leukemije mi želimo da Zaklada bude financijski snažna, da još u većoj mjeri razvija Registar broj upisanih dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica jer je jedna mala epruvetica od 7 ml krvi važna kako bi nekome spasila život. Od početnih 150 ona je porasla na sadašnjih gotovo 69 tisuća potencijalnih darivatelja, s tim da su 64 tisuće darovanih uzoraka tipizirane što daje veliku mogućnost da naši bolesni sugrađani nađu podudarnu osobu- kazala je Jelaš.

Rekla je kako je ove godine nabavljeno tisuću tulipana, premalo jer su Međimurci, kada su humanitarne akcije u pitanju, jako osviješteni i kako je ona prezadovoljna što je tu razvijena visoka svijest o potrebi preventive, prije svega jer su naši građani najbolji u državi što se tiče odaziva svim humanitarnim akcijama.

Planirano je da se u Međimurju od ove akcije prikupi 10.000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije