FOTO MIS i MIK: Na Mesap Libaru provjerite svoja informatička znanja

Udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub Čakovec (MIK) ovaj vikend predstavljaju svoje aktivnosti na sajmu knjiga ‘MESAP Libar’.

Osim informiranja o aktivnostima udruga, tečajevima i radionicama, poseban naglasak stavljaju na mogućnost da djeca i mladi mogu provjeriti svoja informatička znanja.

Ujedno, to je prilika za dobivanje odgovora na pitanja o zanimljivim temama iz svijeta računala, računalnih algoritama, robotike, Internet stvari (IoT), web tehnologije i mnogih drugih povezanih tema.

– Naš je cilj predstaviti jedan dio tehnologije koji inače koristimo u radu s djecom, motivirati osnovnoškolce i potaknuti interes za tehnologiju na način da isprobaju micro:bit računala, rekao je Dejan Drabić, predsjednik Udruge Mladi informatičari Strahoninca.

Micro:bit je malo računalo namijenjeno učenicima osnovnih škola koje im može pomoći u učenju kodiranja. Zamišljeno je i oblikovano tako da učenje i podučavanje učini jednostavnim, ali i zabavnim.

Da bi prikazali mogućnost upotrebe micro:bit računala, a u svrhu popularizacije i razbijanja mitova, predstavit će vlastitu računalnu igru kodnog imena ‘Micro:bit(ka) kuglica’.

– Službena igra održat će se u nedjelju, 15. travnja u 15 sati, a do tada ćemo primati prijave. Kako bi djeca isprobala računalnu igru potrebno se prijaviti na ‘MESAP Libaru’, a namijenjena je samo osnovnoškolcima. Trojicu najboljih nagradit ćemo micro:bit računalom da učenje nastave i kod kuće, dodao je Drabić.

Na sajmu je već postavljeno 10 računala namijenjenih posjetiteljima te ponešto od robotičke opreme i radova koje su razvili članovi udruga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije