PINKLEC I DADA Kazališna družina i Dramski studij osvojili vrijedne nagrade

U prvoj polovini travnja Kazališna družina Pinklec gostovala je na dva vrlo važna festivala i osvojila 4 nagrade.

Naj, naj, naj festival u Žar Ptici održan je od 4. do 8. travnja, a Kazališna družina Pinklec na njemu je gostovala s predstavom ‘S razlogom’, u režiji Morane Dolenc, te osvojila Nagradu za promicanje neverbalnog kazališnog izraza.

Na taj su festival Pinkleci bili selektirani i s predstavom ‘Preko sedam mora, preko sedam gora’, no zbog iznenadne povrede glumice nisu bili u mogućnosti odigrati predstavu.

11. Festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić održan je od 9. do 13. travnja u Splitu, a izbornica ovogodišnjeg festivala bila je Ana Prolić koja je od 25 prijavljenih predstava odabrala 10 u natjecateljski dio programa od čega čak dvije predstave Kazališne družine Pinklec.

Na festivalu Mali Marulić u Splitu, Kazališna družina Pinklec osvojila je tri nagrade:

Nagrada za najbolje kolektivno glumačko ostvarenje – ansamblu predstave ‘Puž muž’ Igor Baksa, Davor Dokleja, Mario Jakšić i Bruno Kontrec. Režiser predstave je Romano Bogdan.

Nagrada za najbolju režiju – Anici Tomić za režiju predstave ‘Preko sedam mora, preko sedam gora’.

Nagrada za najbolji tekst – Tanji Novak za tekst predstave ‘Puž muž’.

Većinom glasova Nagrada za najbolje kolektivno glumačko ostvarenje dodjeljuje se ansamblu predstave PUŽ MUŽ, Kazališne družine Pinklec zbog ujednačenog glumačko izvedbenog jezika nadopunjenog individualnim karakterizacijama koji na sceni stvara ozračje veselja i užitka u zajedničkoj igri.

Taj užitak neposredne igre spontano se prenosi u publiku i kao doživljaj, ali i kao poruka same predstave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije