TETE I STRIČEKI PRIČALICE počeli čitati priče malim bolesnicima

Mališani koji se nalaze na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec danas (ponedjeljak, 16. travnja) dobili su iznenađenje. Na Odjel pedijatrije po prvi put stigle su tete i stričeki pričalice kako bi hospitaliziranoj djeci čitali priče za laku noć.

Naime, od danas pa tako svakog dana u vremenu od 19 pa do 20 sati, volonteri će ih posjećivati, družiti se s njima i čitati im priče. Prvi su tu čast imali tete Lucija Pergar, Maja Baksa, Mirna Horvat i Anita Maglov, a bio je tu i jedan striček – Miroslav Lisjak.

Kada su došli u bolničke sobe izmamili su osmijehe na dječja lica koja su ih pažljivo slušala i lagano tonula u san.

Na ovaj je način zaživo hvalevrijedan program ‘Pripovjedač/ica priča za laku noć’ kojeg je pokrenula Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu – MURID u suradnji s Udrugom za promicanje dobrobiti djece ‘Portić’, Knjižnicom ‘Nikola Zrinski’ i dakako Županijskom bolnicom Čakovec.

Tete i stričeki pričalice volonterskim ugovorom obvezuju se na redovito odlaženje u bolnicu u periodu od minimalno 3 mjeseca, a čine jednu od najljepših stvari na svijetu – malim bolesnicima uljepšavaju bolničke dane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije