GORIČAN Kreće istraživanje arheoloških lokaliteta vrijedno 620 tisuća kuna

U prostorijama Općine Goričan je u ponedjeljak, 16. travnja 2018. godine potpisan ugovor o javnoj nabavi usluga geofizičkih i arheoloških istraživanja kulturnog dobra ‘Župnikov vrt’ te izrade projektnog zadatka za lokalitete ‘Župnikov vrt’ i ‘Nekropola pod tumulima II’.

Riječ je o aktivnostima koje se provode u sklopu projekta Kulturna dediščina kot temelj za razvoj trajnostnega turizma/Kulturna baština kao temelj razvoja održivog turizma’ (akronim: Prebujanje /Buđenje)SLO-HR234, koji je financiran zahvaljujući programu INTERREG Slovenija-Hrvatska 2014-2020.

Ugovor je potpisan između načelnika Općine Goričan, Maria Moharića i direktora tvrtke Geoarheo d.o.o. iz Zagreba, Gorana Skelca. Tvrtka Geoarheo d.o.o. odabrana je kao najpovoljnija nakon provedenog postupka javne nabave za usluge istraživanja i izrade projektnog zadatka za navedene lokalitete. Ukupna vrijednost sklopljenog ugovora iznosi 620.000,00 kn, a završetak usluga planira se u lipnju 2018. godine.

Osim potpisnika ugovora, događaju su prisustvovale i predstavnice Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela u Varaždinu Marijana Korunek i Iva Golenko, voditeljica projekta i pročelnica JUO Općine Goričan Jasna Štampar-Ivanović te Leonarda Tarandek i Maja Čosić ispred tvrtke Leota Projektid.o.o. iz Čakovca koja je odgovorna za pružanje tehničke podrške u realizaciji cijelog projekta.

Istraživanja na arheološkim lokalitetima “Župnikov vrt” i “Nekropola pod tumulima II” predstavljat će temelj za daljnju prezentaciju, njihovo stavljanje u funkciju i uključivanje u prekograničnu kulturno-turističku ponudu te privlačenje turista u regiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije