Vijesti / Društvo
Društvo
DAN OTVORENIH VRATA zbirke Ladislava Kralja Međimurca i Kraljeva vrta

DAN OTVORENIH VRATA zbirke Ladislava Kralja Međimurca i Kraljeva vrta

Na nadnevak obilježavanja rođendana našeg najpoznatijeg međimurskog slikara prve polovice 20. stoljeća, 24. travnja 2018. godine, održat će se Dan otvorenih vrata Memorijalne zbirke Ladislava Kralja Međimurca i popularnog Kraljeva vrta.

Kraljeva kuća, danas pretvorena u muzejsku zbirku, osim ambijentalnog autentičnog interijera, krije i njegov vlastiti atelier te galeriju slika, crteža i grafika.

Sve to posjetitelji će moći razgledati spomenutog dana od 9 do 19 sati i k tome uživati u proljetnim čarima tajnovitog umjetnikova dvorišta, u kojem će biti pripremljeni slikarski pribori i štafelaji za one koji se žele iskušati u slikarskom umijeću.

Manje školske grupe također su dobrodošle. Posjetitelji će usto imati priliku odslušati predavanje o životu i djelu Ladislava Kralja Međimurca koje će održati kustosica Tajana Vidović u dva termina. Jedno predavanje u prijepodnevnim satima u 10:30 te jedno u poslijepodnevnom terminu u 16 sati.

Taj dan održavat će se i akcija uređenja Kraljeva vrta. Djelatnici Muzeja Međimurja Čakovec sadit će cvijeće i ukrasno grmlje prema projektu Biserke Vojnović, profesorice u Gospodarskoj školi Čakovec, a Bernarda Orehovec, naša poznata biodinamičara, za to će se vrijeme pobrinuti o starim voćkama koje je posadio Ladislav Kralj Međimurec.

Proljeće je vrijeme sadnje i cvatnje, a ovom akcijom htjeli bismo oplemeniti vrt u rangu onoga što u postojećim okolnostima možemo učiniti s obzirom na to da za veći i obuhvatniji projekt revitalizacije nema sredstava.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!