Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Žurne službe u Međimurju pokazale dobru koordinaciju

FOTO Žurne službe u Međimurju pokazale dobru koordinaciju

Povodom obilježavanja šeste godišnjice osnutka ZZHM MŽ u prostorijama Zavoda održan je 'Dan otvorenih vrata'. Posjetitelji su mogli razgledati MPDJ, ambulantu za reanimaciju, vozilo HMP-a, postavljati pitanja stručnom osoblju, te prisustvovati pokaznoj vježbi zbrinjavanja hitnog pacijenta ispred prostorija Zavoda u koordinaciji sa PU Međimurskom te JVP Čakovec koje su brinule o sigurnosti na mjestu intervencije.

Cilj pokazne vježbe bio je pokazati dobru koordinaciju i suradnju svih žurnih službi u županiji prilikom simulacije prometne nesreće u kojoj je ozlijeđena vozačica osobnog automobila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Danu otvorenih vrata prisustvovali su zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić Grlač, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Tomislav Novinščak koji je djelatnicima za dugogodišnji rad podijelio zahvalnice, djelatnici zavoda, te mnogi učenici Medicinske škole.

Kako bi se svim navedenim ugroženim skupinama osigurala neophodna i neodgodiva medicinska pomoć sve češće se iz ustanova hitne medicinske pomoći i bolnica šalje apel građanima koji nemaju teže zdravstvene tegobe da se za medicinsku pomoć obrate svojim liječnicima obiteljske medicine koji će znati procijeniti njihovo zdravstveno stanje i zbrinuti ih na pravi način.

Podsjetimo kako se ovi dani otvorenih vrata održavaju netom prije Nacionalnog dan hitne medicine koji će obilježit svi županijski zavodi za hitnu medicinu čiji će djelatnici na gradskim trgovima demonstrirati načine postupanja u različitim hitnim slučajevima te zainteresiranim građanima predstaviti vozila hitne medicinske službe.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!