VIDEO I FOTO U Nedelišću topla ljudska priča za djecu s autizmom

>> Humanitarna akcija Malim nogometom za veliki osmijeh (Srijeda,18.4.2018.)

Kako smo i najavljivali, u srijedu, 18. travnja u dvorani NGC Aton u Nedelišću održana je humanitarna akcija pod sloganom ‘Malim nogometom za veliki osmijeh’ u organizaciji Udruge za autizam Pogled.

Riječ je o organizaciji koja skrbi za djecu s poteškoćama autizma i potrebna im je pomoć kako hod djece kroz izazove života bio što lakši i kvalitetniji. Iz tog razloga pokrenuli su ovu akciju.

Cilj akcije je prikupljenim sredstvima pomoći djeci s poremećajem iz spektra autizma – osigurati, izraditi i opremiti vanjsko igralište prilagođeno djeci s poremećajem iz spektra autizma te sufinancirati provedbu individualnih terapija.

Centralni događaj humanitarne akcije započeo je u 17 sati obraćanjem načelnika Općine Nedelišće Darka Dania koji je pozdravio je sve prisutne u dvorani i zahvalio svima na trudu koji su uložili kako bi pomogli da ova prekrasne humanitarne akcija Udruge Pogled uspjela, jer pomoć je njima dakako potrebna.

– Drago mi je da smo se okupili na početku jednog ovakvog lijepog spektakla, jedne velike tople ljudske priče. Hvala svima koji su se odazvali i neka bude ovo jedno lijepo sportsko popodne. Hvala još jednom svima koji ste došli i odlučili svojim donacijama pokazati svoje veliko srce, rekao je župan Međimurske županije, Matija Posavec.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač bio je izuzetno sretan i zahvalio što se na ovaj način pomaže djeci, a sreću nije krio ni Dalibor Kuhta, predsjednik Udruge za autizam Pogled. Događaju su prisustvovali i predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljaić i član izvršnog odbora HNS-a Davor Ivić.

Na rasporedu su bile tri prijateljske nogometne utakmice između liječnika Hrvatske i Slovenije, veterana Hajduka i Dinama te posljednji susret između veterana Hrvatske i Slovenije. Iako je rezultat u ovim utakmicama bio sporedna stvar, svi igrači su pokazali svoju znanje, borbenost i želju za pobjedom i tako pridonijeli atraktivnom nogometu.

Osim starih legendi nogometa koji su bili počašćeni pozivom i bez razmišljanja se odazvali ovoj akciji, ovu hvale vrijednu akciju podržao je poznati pjevač, humanist Marko Perković Thompson.

Svi sudionici su, osim humanitarnog, pokazali i izniman sportski duh. Između utakmica odvijao se zabavno-plesni program u izvedbi Plesnog studia Vivona, plesne grupe Livi, Mažoretkinja iz Nedelišća i Čakovečkih mažoretkinja.

Gledatelj su kupnjom ulaznica sudjelovali u nagradnoj igri gdje su one najsretnije darivali s potpisanim dresovima nogometnih klubova 1. HNL (Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, Rudeš, Lokomotiva, Cibalija i Slaven Belupo)

Ova humanitarna sportska akcija još je jednom pokazala da su Međimurci velikog srca i uvijek spremni pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Do sada je ovom akcijom prikupljeno gotovo 40.000,00 kn.

Akcija prikupljanja sredstva traje do kraja mjeseca travnja, a za ovu prigodu otvoren je i zasebni račun za donacije pod nazivom: Udruga Pogled – ‘Malim nogometom za veliki osmijeh’, IBAN: HR6223400091510916412 koji će biti otvoren do 30. travnja 2018.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije