ZAVIČAJNO društvo Međimurje predstavilo se na manifestaciji ‘Čisto međimursko’

Trg bana Jelačića u subotu je bio ispunjen Međimurcima koje je okupila manifestacija “Čisto međimursko” održana u sklopu Dana Međimurske županije.

Zavičajno društvo Međimurje, središte okupljanja Međimuraca u Zagrebu, sudjelovalo je kao partner manifestacije gdje su predstavili svoj rad i aktivnosti brojnim posjetiteljima.

“Čisto međimursko” održalo se po prvi puta, a svečano ga je otvorio gradonačelnik Milan Bandić, uz zamjenicu župana Međimurske županije Sandru Herman i predsjednika Zavičajnog društva Međimurje Damira Smrtića.

Predsjednik Društva Smrtić istaknuo važnost ovakvih manifestacija

Međimurje se predstavilo kao destinacija s bogatom ponudom, a predsjednik Društva Smrtić napomenuo je kako je ponosan što je Društvo partner ove manifestacije te da su upravo ovakvi događaji odlična promocija našeg kraja i prilika da Međimurci pokažu svoj rad i talent.

“Međimurje ovih dana obilježava 25 godina konstituiranja, a upravo su Međimurci u Zagrebu svojim angažmanom zaslužni što danas imamo županiju”, rekao je Smrtić.

Vrijednost Međimurja naglasio je i gradonačelnik Bandić, koji je dodao da je i sam “frtalj Međimurec po ženi”.

Bogat glazbeni program i ponuda privukli su brojne prolaznike među kojima su bili i Međimurci sa zagrebačkom adresom.

Za njih je ovo prilika da se prisjete svog zavičaja uz međimursku glazbu, jela i piće. Mnogi od njih istaknuli su kako se vesele i prisustvuju svakoj manifestaciji koja je vezana uz naš kraj.

Zavičajno društvo Međimurje predstavilo je svoje aktivnosti u narednoj godini, te najavilo Međimursko proščenje koje će se održati početkom lipnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije