FOTO Ovacije u Zagrebu za Evelin Novak – međimursku opernu divu

Zagrebačka publika je u ponedjeljak ovacijama ispratila jednu od dvije najavljene izvedbe operne predstave La Bohème Giacoma Puccinija sa zvijezdom berlinske operne scene Evelin Novak u ulozi Mimi.

Druga izvedba je na rasporedu u srijedu, 25. travnja u 19.30.

Evelin Novak, rodom iz Gornjeg Mihaljevca, stalna je članica Berlinske državne opere u koju ju je angažirao svjetski poznati maestro Daniel Barenboim. U matičnoj kući pjevala je niz glavnih uloga, a debitirala je u Donizzetijevoj komičnoj operi Viva la Mamma! u glavnoj ulozi Primadonne.

Diplomirala je u klasi Dunje Vejzović 2008. godine na Akademiji za glazbu i dramsku umjetnost u Stuttgartu. Surađuje s mnogim svjetskim dirigentima kao što su Zubin Mehta, Stefan Soltesz, Massimo Zanetti, Alfred Eschwe, Ivan Repušić, Daniele Rustioni…

Njezin repertoar obuhvaća djela od baroka do suvremene glazbe što dokazuju brojni koncerti diljem Europe, javlja HNK.

Međimurska sporanistica je ponovno dokazala kako je jedna od najboljih hrvatskih, njemačkih pa i svjetskih opernih pjevačica. Velika podrška u gledalištu bila je joj je obitelj i brojni prijatelji koji su s čak dva autobusa iz Međimurja krenuli u Zagreb.

Evelin ih nije razočarala. – Bilo je božanstveno. Uživali smo u svakoj sekundi. Svaka čast našoj Evelin. Ona je ponos našeg Međimurja – bio je komentar njezine prijateljice nakon operne predstave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije