FOTO Za 10. rođendan MEV-a otvoren Studentski dom u Čakovcu

Utorak, 24. travnja velik je dan za Međimursko veleučilište u Čakovcu! Održana je svečanost uoči 10. godine od osnutka veleučilišta te je otvoren Studentski dom u kompleksu bivše Vojarne.

Svečanosti je prisustvovao župan Matija Posavec te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

– Sinergija Međimurskog veleučilišta, Studentskog doma i Tehnološko-inovacijskog centra bit će zajedno na jednom prostoru čime razvijamo jedan IT sektor – područje za budućnost, rekao je župan Matija Posavec.

Veleučilište je nakon 10 godina svog postojanja premašilo brojku od 1000 studenata polaznika.

– Izgradnja Studentskog doma pomoći će studentima da lakše studiraju, a dom je prilagođen i studentima s invalidnošću. Na ovaj način studenti će biti u blizini veleučilišta i neće morati putovati, rekla je Nevenka Breslauer, dekanica Međimurskog veleučilišta.

Vrijednost projekta je 10 milijuna kuna te je većina sufinancirana iz Europskih fondova. U sklopu Studentskog doma nalazi se i restoran, dvorana za vježbu, praonica rublja i ostala pomagala za olakšanje studentskog života.

Prilikom otvorenja vrpcu je s dekanicom i ministricom simbolično prerezala predsjednica Studentskog zbora Tihana Miri.

– Dom ima 39 ležajeva i sigurna sam da će ovaj kompleks biti od velike važnosti za daljnji razvoj veleučilišta te će doprinositi uključivanju studenata iz cijele Hrvatske, naglasila je ministrica Blaženka Divjak.

Studentski dom svečano je otvoren, a nakon razgledavanja svi su se okupili u restoranu doma i u čast obilježavanju 10 godina veleučilišta razrezali tortu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije