MURSKO SREDIŠĆE Predstavljen program Zaželi vrijedan gotovo 1.5 milijuna kuna

U srijedu, 25. travnja je u Centru za kulturu Rudar u Murskom Središću predstavljen program aktivacije žena u lokalnoj zajednici pod nazivom Zaželi, za područje Grada Mursko Središće i Općinu Selnicu, vrijedan 1.471.184,27 kuna.

Socijalni fond Europske unije osigurava 85 posto sredstava, a Republika Hrvatska 15 posto. Grad Mursko Središće ne treba izdvojiti iz proračuna niti jednu kunu, jer je izradio vrlo dobar projekat te je tako postao korisnik sredstava.

Programom će se zaposliti 8 žena (teško zapošljiva skupina žena) s područja grada i općine starijih od 50 godina, koje će moći skrbiti o 32 korisnika mjesečno.

Uskoro će započeti osposbljavanje odnosno izobrazba žena koje će provoditi Otvoreno pučko učilište Čakovec. Svoj doprinos daju Hrvatski zavod za zapošljavanje Čakovec i Centar za socijalnu skrb Čakovec, odnosno njihove podružnice u Murskom Središću.

O projektu i mnogo čemu drugome govorili su njegov moderator Dražen Breglec, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak i zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Horvat.

Program traje do 2020. godine, u Hrvatskoj će njime posao dobiti oko 3000 žena, koje će brinuti o oko 12000 korisnika, a ukupno je vrijedan 400.000.000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije