VIDEO I FOTO Humanitarna predstava u organizaciji Rotaract kluba Međimurje

Nakon edukativnih radionica RYLA-e (Rotaract Youth Leadership Awards), a koje su se proteklog vikenda održale diljem Međimurske županije, Rotaract klub Međimurje još jednom razmišlja globalno, a djeluje lokalno.

Kako i sam Rotaract klub jedini u svijetu ima naziv po Županiji i oni su dijelom Dana Međimurske županije. Nakon prošlogodišnje manifestacije “Čitam ti priču” i druženju sa osnovnoškolcima, ove godine fokus je na humanitarnom djelovanju.

U prepunom Metalac Industrial bar-u u Čakovcu, međimurski rotaractovci, organizirali su dobrotvornu predstavu “Skupština” u izvedbi Kerekesh Theatra, čiji su glavni akteri bili Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Marija Krpan te Mijo Pavelko.

Novčana sredstva od prodaje karata, namijenjena su udruzi za autizam “POGLED” iz Nedelišća, koja svakodnevnom brine o 145 članova s područja Međimurske i Varaždinske županije. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih.

(Video: Tomislav Borković)

– Zahvaljujem svima koji su došli i svima onima koji su prepoznali naš rad i djelovanje, a veliko hvala svima koji su danas s nama kako bismo zajednički pomogli udruzi Pogled – rekao je Luka Munđar, predsjednik Rotaract kluba Međimurje.

Više od 300 Međimurki i Međimuraca još jednom su pokazali da imaju veliko srce jer su kupnjom karte osigurali nabavku potrebnih stvari koje će olakšati svakodnevni rad korisnika i terapeuta u udruzi Pogled.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije