FOTO Međimurski slatkiši uživali na edukativnom i poučnom izletu

Tijekom proteklog vikenda Udruga ‘Međimurski slatkiši’ odradila je jedan izuzetno edukativan i poučan izlet.

S obzirom da u udruzi ima puno djece predškolske i školske dobi i da se u školskoj godini bliži vrijeme kada djeca kreću na izlete, članovi udruge uvidjeli su potrebu i sami krenuli na putovanje kako bi djeca, a i sami roditelji vidjeli kako se pripremiti za putovanje s dijabetesom.

Tako su se već na prvom stajanju djeca educirala o vaganju hrane te izračunavanju ugljikohidrata kako bi pravilno odredili dozu inzulina koja im je potrebna da njihova razina šećera u krvi ostanu u granicama normale.

Tokom dva dana izračunavala se količina ugljikohidrata u obrocima vaganjem namirnica, razmijenjivala su se iskustva kroz šetnje i različite aktivnosti.

Posjet Sokolarskom centru i NP Krka bila je nagrada slatkišima koja je obogatila dvodnevni izlet ove udruge. Alenka Novak iz Crvenog križa svojom edukativnom prezentacijom ukazala je na potrebu poznavanja pružanja prve pomoći onesviještenim osobama (kod teške hipoglikemije) te su djeca i njhovi roditelji mogli i sami isprobati postavljanje u bočni položaj i reanimaciju osobe.

– Udruga “Međimurski slatkiši” ovim se putem zahvaljuje Međimurskoj županiji i Gradu Prelogu na pomoći kod realizacije ovog izleta, Mediteranskom vrtu iz Šibenika i Sokolarskom centru na poučnim informacijama, Alenki Novak iz Crvenog križa na edukativnim informacijama i pratnji, a NP Krka na vrijednoj donaciji kod ulaska u Nacionalni park – kaže predsjednica Željka Đeri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije