FOTO Na svečanoj sjednici uručene nagrade Međimurske županije

>> DANI ŽUPANIJE Svečana sjednica Skupštine Međimurske županije (Petak, 27.4.2018.)

U Centru za kulturu Čakovec održana je svečana sjednica Skupštine Međimurske županije, kojom se obilježava Dan Međimurske županije i Spomendan pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Tom je prigodom obilježeno 25 godina od osnutka Međimurske županije.

Brojne goste iz političkog, gospodraskog, društvenog, sportskog i vjerskog života pozdravili su domaćini – Mladen Novak, predsjednik Skupštine Međimurske županije i međimurski župan Matija Posavec.

Svakako treba spomenuti bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, izaslanika predsjednice Republike Hrvatske poduzetnika Đuru Horvata, izaslanika premijera ministra Predraga Štromara i izaslanika predsjednika Sabora gradonačelnika Preloga Ljubomira Kolareka.

Najsvečaniji trenutak bila je dodjela županijskih nagrada. Nagradu Zrinski primili su GKP PRE-KOM iz Preloga, Udruga “Zora” iz Čakovca, akademik Dragutin Feletar iz Donje Dubrave, mr. sc. Zvonko Golub iz Čakovca i Ivica Jurgec iz Strahoninca.

Povelje Međimurske županije primili su Marija Trstenjak, Blaž Jakupak (posthumno), UDVDR Ogranak Donja Dubrava, Božidar Žegarac, Ivan Kriković i Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec.

U sklopu kulturnog programa nastupili su međimurska operna diva Evelin Novak, glumac Joško Ševo i pjevački zborovi “Josip Štolcer Slavenski” iz Čakovca i “Josip Vrhovski” iz Nedelišća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije