FOTO Volonteri u parku: Dobrom voljom obilježili sunčanu subotu

Sunčano subotnje prijepodne, u subotu, 28. travnja zaživjelo je i ispunilo grad veseljem, pjesmom, igrom i osmjesima šetača!

Treću godinu za redom Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu – MURID u sklopu projekta ‘Živjeti zdravo’ za djecu i roditelje u podnožju Staroga grada pripremili su ‘MURID-ov tepih’.

Riječ je o igraonici na otvorenom gdje su vedre i nasmijane djelatnice udruge s petero MURID-ovih volonterki od 10 do 12 sati promovirale važnost igre za učenje i razvoj djeteta, dobrobiti boravka na otvorenom te usvajanje socijalnih vještina kod djeteta povezivanjem kroz igru.

– Ove smo godine na drugoj lokaciji – u prirodi. Spojile smo naš tradicionalni piknik gdje se okupe roditelji s djecom i tepih gdje animiramo najmlađe, rekla je Silvija Pucko, voditeljica MURID-a.

Također, u 11 sati Udruga za šport djece i mladeži Čakovec provela je svoju biciklističku sportsku subotu u sklopu serijala “Športko”. Sudionici biciklijade, djeca vrtićke dobi, vozili su krug oko Starog grada Zrinskih uz asistenciju roditelja.

Cilj aktivnosti ‘Volonteri u parku’ je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašanje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju, očuvati životnu okolinu.

Aktivnosti organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizaciji projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije