ZA OZDRAVLJENJE Mali Ivan i policajac Kiki utrčali u cilj i osvojili medalje

Čakovečki Polumaraton Zrinskih danas je ponovno dokazao da je sportski događaj kakav treba Međimurju. Uz veliki broj trkača i gledatelja koji su zdušno bodrili svoje favorite, posebno emotivan trenutak je bio kada je voditelj Službe policije PU međimurske Kristijan Srpak s malim Ivanom Sabolom lagano utrčao u cilj.

– Ivan je nakon povratka iz Padove poželio dobiti medalju kako bi na taj način okrunio svoje ozdravljenje. Tako smo odlučili sudjelovati u utrci i doći do cilja kako bi Ivan osvojio medalju i ispunio mu želju. U tome smo uspjeli! – rekao je policajac Kiki.

Publika ih je dočekala pljeskom i ovacijama, a ni emocija nije manjkalo. Obojica su dobili medalje i time proslavili Ivanovo ozdravljenje. Od srca čestitamo!

Podsjetimo, Ivan je rođen s kroničnim zatajenjem bubrega zbog kojeg svakodnevno treba šest dijaliza, a potom mu je dijagnosticirana i bolest “mekanih kostiju” koja mu je deformirala ruke i noge. Prošao je dosad više od 15 operativnih zahvata

Njegov je organizam nakon transplantacije u Italiji uspješno prihvatio majčin bubreg i nakon dugotrajnog oporavka vratio se u Međimurje, u svoj Palovec.

– Oni koji su uspjeli vratiti osmijeh onome na čijem licu još uvijek ima tragova suza, samo oni znaju kako je to dobar osjećaj – poručio je Kristijan Srpak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije