TJEDNA PROGNOZA Planirate roštiljati? Evo kakvo nas vrijeme čeka u Međimurju

Za danas možemo najaviti većinom suho i djelomično sunčano vrijeme, najviša dnevna temperatura mogla bi narasti do 25°C. Bit će vjetrovito uz umjeren i pojačan jugozapadni vjetar. Imat ćemo i više-manje povoljnu biometeorološku situaciju pa se ne očekuju tegobe ni kod meteoropata i kroničnih bolesnika.

Bit će to idealan dan za planove na otvorenom, osobito onima koji imaju neradni dan spojen u produženi vikend. Čuvajte se jedino jakog sunca jer je UV indeks već prilično visok pa treba smanjiti boravak na izravnom suncu između 10 i 17 sati ili se adekvatno zaštititi. Mala je šansa za neki predvečernji lokalni pljusak.

U utorak bi moglo biti stupanj-dva svježije uz izmjenu oblaka i sunca. Očekuju se i sunčana razdoblja tako da dan neće biti loš. Mala je mogućnost da krajem dana ponegdje pljusne kraći pljusak. Temperatura zraka u noćnim satima bit će oko 11 Celzijevih stupnjeva, a najviša dnevna ostaje između 22 i 25 Celzijevih stupnjeva. Čestitamo vam Međunarodni praznik rada.

Za srijedu izgleda djelomično sunčano i ugodno toplo uz većinom slab vjetar. Jutarnja temperatura od 11 do 14, a danju će ponovno zatopliti do 24 ili 25 Celzijevih stupnjeva. Ranije ujutro i opet predvečer će postojati mogućnost za neki lokalni kratkotrajni pljusak.

Od četvrtka bi na vrijeme trebala utjecati ciklona s kojom će u naše krajeve dolaziti relativno topao, blag, ali sve vlažniji zrak. To znači da će u četvrtak dan biti oblačniji, a postojat će i velika mogućnost za nešto kiše ili pljuskove praćene grmljavinom. Poljoprivrednici bi mogli biti zadovoljni ako padne kiša jer se tlo već dosta osušilo. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna malo iznad 20 Celzijevih stupnjeva.

Čini se da će i petak, a i dani vikenda, proći u takvom vremenu. Izmjena oblaka i kraćih sunčanih razdoblja, a mjestimice može biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom. Teško je točno predvidjeti količinu i raspored oborina, ali vjerojatno će većina mjesta u tim danima dobiti barem nešto kiše. Ostat će relativno toplo, jutarnja temperatura se očekuje uglavnom između 14 i 17 Celzijevih stupnjeva, a najviša dnevna oko 20°C, uz sunčana razdoblja i malo viša.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 30.4.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije