Vijesti / Društvo
Društvo
KONCERT Žigina najljepša obiteljska priča, nastupa i obitelj Šafarić iz Pušćina

KONCERT Žigina najljepša obiteljska priča, nastupa i obitelj Šafarić iz Pušćina

Mirko Švenda Žiga ispisuje svoju glazbenu povijest već punih 35 godina i njegova publika uživa u njegovoj glazbi, pjesmama, njegovoj snazi, velikom srcu i zabavljačkom duhu.

Mnogi ga nazivaju hrvatski slavuj upravo zbog njegovog osebujnog lirskog tenora. Objavio je više nego uspješno albume s pjesmama u kojima je koristio etno motive kako međimurske, tako i tradicijske glazbene baštine iz cijele Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poznate su i njegove pjesme s Obiteljskog albuma (diskografska kuća Croatia Records) Mama, Pismo ćali, Kćeri moja, Dida moj, Sine moj, Sestrice… pjesme renomiranih autora Žiga donosi na svoj način s lirskim "belkanto" vokalom. Svaka od pjesama pjeva o pojedinom članu obitelji, o ljudima koje najviše volimo, o onima koji su nam najdraži i koji čine naš život ljepšim.

Žiga je u svibnju 2017. godine održao koncert pod nazivom "Najljepša obiteljska priča" pred prepunom dvoranom V. Lisinski, a sudjelovali su poznate hrvatske glazbene obitelji.

I ove godine na Dan obitelji 15. svibnja 2018. - održat će se drugi, sada već tradicionalni koncert "Najljepša obiteljska priča" (autor i producent: Mirko Švenda Žiga) u dvorani V. Lisinski, a nastupit će također poznate hrvatske glazbene obitelji:

- Obitelj Rucner
- Obitelj Šafarić
- Obitelj - braća Baruni (9 braće)
- Obitelj Nedić
- Gelato Sisters (sestre Parmač)
- Obitelj Pavin – otac Dražen i sin Domagoj (duhovna glazba)
- Kum koncerta: Voljen Grbac, kumce: Matej Prpić
- Orkestar Tonija Eterovića i Bandisti

Voditelj programa je Branko Uvodić. Samim ovim izuzetnim glazbenim projektom „Najljepša obiteljska priča“ – Žiga zapravo iskazuje osobno poštovanje prema obitelji koja je temelj postojanja.

Mirko Švenda Žiga u 2017. godini osvojio je i dvije izuzetno vrijedne nagrade i to: grand prix festivala "Marko Polo",Korčula te grand prix 15. Međimurskog festivala „Ljubo Kuntarić“ za skladbu "Duša s tobom" na kojoj su radili Mirko Švenda Žiga, Nenad Ninčevćić i Toni Eterović.

U 2018. Mirko Švenda Žiga imenovan je umjetničkim direktorom Međimurskog festivala „Ljubo Kuntarić“.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!