DOSTI Obilježen Dan osoba s cerebralnom paralizom, pozivaju na novu akciju

5. svibnja obilježava se Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom. Članovi udruge DOSTI obilježili su ga 3. svibnja, šetnjom po gradu uz dijeljenje letaka kako bi se što više ljudi upoznalo s cerebralnom paralizom.

Osobe s invaliditetom i osobe s cerebralnom paralizom podijelile su svoja iskustva sa zainteresiranim prolaznicima o problemima i izazovima s kojima se susreću, načinu njihova rješavanja te načinu prevladavanja prepreka.

– Obilježavanjem Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom želimo prikazati rad našeg Društva koji je usmjeren na dobrobit osoba s invaliditetom te provesti kampanju kojom će se utjecati na javnu svijest o problemima s kojima se susreću osobe s invaliditetom, a pogotovo osobe s cerebralnom paralizom, poručuju iz DOSTI Čakovec.

Besplatno mjerenje tlaka i šećera

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i Hrvatska udruga medicinskih sestara podružnice Županijske bolnice Čakovec već tradicionalno u sklopu Dana sestrinstva organizira u partnerstvu s udrugama s područja cijele županije javno zdravstvene akcije.

– Pozivamo vas da nam se pridružite u akciji koja će se održati u sjedištu Društva, dr. Ante Starčevića 1, Čakovec u utorak, 8. svibnja od 10 do 12 sati, gdje će biti organizirano besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi, poručuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije