Vijesti / Društvo
Društvo
FORESTLAND se u samo šest godina razvio u međimurski brend

FORESTLAND se u samo šest godina razvio u međimurski brend

Za 48 sati zabave pobrinut će se, uz ostale, DJ Petar Dundov, Galoski, Flash Finger, Mark Sixma...

Mali festival koji je prije šest godina pokrenula nekolicina frendova prerastao je u međimurski brend. Lokalna manifestacija postala je regionalna. I dečki tu ne misle stati. Na ovogodišnjegmšestom po redu Forestlandu na tri pozornice od 13. do 15. srpnja nastupit će jaka glazbena imena, šezdesetak izvođača već je potvrdilo dolazak, s nekima se još pregovara, a mjesta na livadi u Brezju bit će za 10.000 zaljubljenika u elektronsku glazbu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Donacija županije

Dodatnu dozu "energije" organizatorima je dala Međimurska županija dodijelivši im 50.000 kuna donacije. Župan Matija Posavec ističe da je spoj entuzijazma, mladenačke energije, sjajne ideje i vizije dovela Forestland do titule turističkog brenda cijelog Međimurja. Forestland je začet 2013. godine, kad su Krešo Biškup, Saša Mikac, Nikola Horvat, Boris Novak, Matija Žugec i Ivan Barlek pokrenuli projekt "Vučetinec petkom".

– Vikendice i kuće uskoro su postale premale, pa se krenulo u planiranje prvog Forestlanda. Kao i sve kod nas, improviziralo se koliko se moglo, svatko je znao nekog, svi su pomogli i počelo je. Možda bi neki rekli u kuruzi, ili među vinogradima i šumama, a sve je to dio iskustva koje pružamo – kaže K. Biškup. Forestland puni i kapacitete Toplica Sveti Martin.

Branimir Blajić, generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin na Muri, ističe da turizam bez organiziranih događaja ne postoji. – Naš je interes da ugostimo posjetitelje Forestlanda i organizatorima dajemo punu podršku – kaže.

Načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović dodaje da su mještani Brezja ispočetka bili skeptični, pogotovo kad je iz šume zagrmjela glazba, no ubrzo su svi prihvatili Forestland koji je, napominje, spoj festivala i prirode.

Potreba za stalnim kampom

Festival je i "eko friendly", pa u svega nekoliko dana po njegovu završetku na lokaciji na kojoj je održan nema ničeg osim ugažene trave i nešto blata. Za 48 sati zabave pobrinut će se, uz ostale, DJ Petar Dundov, Galoski, Flash Finger, Mark Sixma, Zonderling, Steve Allen... Organizatori napominju da bi bilo dobro da se u Brezju uredi i stalni kamp za posjetitelje.

– Ovaj je šesti festival i najzahtjevniji. Imamo plan za više godina, želimo rasti organski i pametno – zaključuje Biškup.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!