ČAKOVEC AIRSHOW Latvijska akrobatska skupina Baltic Bees na međimurskom nebu

– Veliko nam je zadovoljstvo najaviti nastup latvijske akrobatske skupine Baltic Bees Jet Team! Skupina Baltic Bees formirana je 2008. godine dok je baza skupine na aerodromu Jürmala u Latviji.

Lete u formaciji 6 aviona tipa L-39C Albatros (mlazni trener) i upravo ove godine skupina obilježava svoju 10. godišnjicu od osnutka i na nebu iznad aerodroma u Pribislavcu, u nedjelju 10. lipnja na Čakovec Airshow 2018 izvesti će svoj puni program koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim – ističu u Aeroklubu Međimuje koji su organizatori Čakovec Airshow 2018.

Uz Baltic Bees, koji će u Međimurju proslaviti svoj deseti rođendan, u ovogodišnjem programu aeromitinga sudjeluju još dvije akrobatske skupine – Team Raven (Engleska) i naravno domaće snage – Krila Oluje. Uoči zračne priredbe “Airshow 2018” koja će na areodromu u Pribislavcu biti održana 10. lipnja, Aeroklub Međimurje poziva vas u subotu, 9. lipnja na Dan otvorenih vrata za posjetitelje koji će uz stručno vodstvo imati priliku razgledati aerodrom i zrakoplove, te prisustvovati prezentaciji Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i kampanji ‘Postani i ti vojni pilot’.

– Cilj nam je približiti zrakoplovstvo najmlađima, te na taj način potencijalno probuditi interes za ostvarenjem nerijetkih dječjih snova. Aerodrom je mjesto na kojem takvi snovi, uz rad, učenje i disciplinu postaju stvarnost – kažu organizatori.



Također, u sklopu Dana otvorenih vrata, održat će se modelarska radionica za djecu u dobi od 7 do 15 godina. Djeca će imati priliku izrađivati jednostavne modele jedrilica uz stručno vodstvo članova Aerokluba i pomoći njihovih roditelja. Radionica je besplatna za sve sudionike, a izrađene modele djeca će ponijeti kući. Radionica će se održavati u nekoliko termina, a roditelji djecu mogu prijaviti na stranicama Airshow-a 2018 (http://airshow.aeroklub-medjimurje.hr/modelarska-radionica).

Tokom subote održavat će se i treninzi modelara koji idući dan nastupaju u programu “Airshowu 2018”. Također, u subotu će u večernjim satima modelari imati i “night show”.

– Za nedjelju, 10. lipnja pripremamo vrlo dinamičan program koji će ponovno ostati upamćen po vratolomijama svjetski poznatih pilota, mirisu oktana i kerozina, a buka borbenih mlažnjaka će ove godine biti dosta bučnija nego ikad do sad.

Iznenađenje za sve posjetitelje pripremamo u sklopu nastupa engleske akrobatske skupine Team Raven koja će nastupiti u formaciji 6 aviona Van’s RV i kojoj će ovo biti prvi nastup na hrvatskom nebu.

Uz već objavljeni popis sudionika, u narednim tjednima (posebice kako ćemo se približavati datumu aeromitinga) očekujte još neka iznenađenja u popisu sudionika aermitinga – poručuju iz Aerokluba Međimurje.

Najave sudionika, direktni prijenos aeromitinga i atraktivni snimci iz kabina zrakoplova samih sudionika (uživo) posjetitelji će moći pratiti na velikom video zidu. Naravno, sve posjetitelje aeromitinga očekuje adrenalinski vikend uz bogatu gastronomsku ponudu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije