OCJENJIVANJE U ŠTRIGOVI Pred komisijom 150 uzoraka vrsnih vina iz triju država

U utorak, 8. svibnja je u Restoranu Terbotz u Železnoj Gori započelo Međunarodno ocjenjivanje vina- Štrigova 2018., koje organizira Općina Štrigova skupa s Društvom vinogradara i vinara Hortus Croatiae, Međimurskom županijom te Hrvatskom poljoprivredno šumarskom savjetodavnom službom.

Na ocjenjivanje je pristiglo 150 uzoraka vina iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, među kojima su i pjenušavci. Povjerenstvo u sastavu: dr.sc.Ivanka Alpeza, dipl.ing. Goran Marmilić, doc.dr. Darko Preiner, dipl.ing. Marijan Čižmešija, dipl.ing. Miroslav Matovinović, dipl. ing. Zdenko Ivanković, dr.sc. Mirela Osrečak, dipl.ing. Branka Mihaljević, dipl.ing. Nataša Puhelek Puština, dr.sc.Ivana Puhelek i dipl.ing. Robert Brkić, vinima i pjenušcima će dodijeliti Veliku zlatnu diplomu, Zlatnu diplomu, Srebrnu diplomu, Brončanu diplomu i Priznanje za sudjelovanje, koje će vinari primiti na otvaranju Dana vina na Međimurskoj vinskoj cesti-Urbanovo 2018. u športskoj dvorani u Štrigovi, u petak 18. svibnja.

Uspješan i strpljiv rad povjerenstvu su poželjeli Stanislav Rebernik, načelnik štrigovske općine, David Štampar, predsjednik Hortus Croatiae i Branimir Jakopić, vlasnik Terboza koji je dva dana mjesto gdje se kuju odličja i za Šampione kvalitete u kategoriji vina redovitih berbi, predikatnih vina i te pjenušavih vina.

Najljepša međimurska i jedna od najljepših hrvatski općina, Štrigova polako i sigurno od danas postaje prijestolnicom najboljih Božjih darova uobličenih u vino.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije