MEV Projekt poticanja uključivanja ranjivih skupina u sektor turizma

Na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu je u srijedu 9. svibnja 2018. godine s početkom u 10 sati održana početna konferencija projekta “Poticanje uključivanja ranjivih skupina na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva primjenom inovativnog pristupa”.

Ukupna vrijednost projekta je 1.467.147,47 HRK, od čega je stopa sufinanciranja Europske unije kroz sredstva Europskog socijalnog fonda 100%, a projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014—2020.

Korisnik projekta je Međimursko veleučilište u Čakovcu, a kao partneri sudjeluju tvrtke DG SPORT d.o.o., Toplice Sveti Martin d.d., Union d.d. i ATON d.o.o.

U 12 mjeseci projektnih aktivnosti (10.4.2018. – 10.4.2019.) će 40 nezaposlenih osoba kroz opsežni teorijski i praktični program biti obučeno za deficitarna zanimanja u turizmu: konobara, kuhara i recepcionera, a edukacijski će program voditi ukupno 7 predavača i čak 16 mentora.

Uključeni polaznici će proći kroz program sastavljen od 85 sati teorijske nastave i 200 sati stručne prakse, koju će odraditi u tvrtkama – projektnim partnerima uz nadzor i pomoć mentora.

Pored toga, u sklopu projekta bit će organizirana 2 studijska putovanja kako bi sudionici vidjeli primjere dobre prakse iz prve ruke i na taj način također nadogradili svoja stručna znanja koja će primijeniti u radu.

Projektom će se, pored stjecanja stručnih znanja, općih kompetencija i mekih vještina ranjivih skupina potrebnih za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva, poboljšati i stručne i pedagoške vještine i znanja stručnjaka iz turističko-ugostiteljskog sektora (predavača i mentora), a razvit će se i posebni nastavni i praktični programi koji će biti primjenjivi u budućim edukacijskim programima slične namjene.

Na početnoj konferenciji predstavljeni su osnovni ciljevi projekta i tijek provođenja projektnih aktivnosti te je upućen poziv svim zainteresiranim nezaposlenim osobama mlađim od 25 ili starijim od 54 godine da se, ili obrate svom savjetniku u HZZ-u, ili izravno prijave putem poveznice: https://www.mev.hr/index.php/22006-2/.

U projekt se mogu uključiti i nezaposlene osobe koje nisu u evidenciji HZZ-a, uz uvjet da u trenutku uključivanja u projekt nisu redoviti učenici ili studenti, da nisu zaposleni, da su raspoloživi za posao i aktivno traže zaposlenje.

Početak provedbe programa osposobljavanja za zanimanja konobar, kuhar i recepcioner očekuje se u rujnu 2018., a trajat će 6 mjeseci.

Više informacija o projektu možete potražiti na internetskoj stranici Međimurskog veleučilišta u Čakovcu: www.mev.hr, putem e-maila veleuciliste@mev.hr ili telefona +385 40 396 990 te na adresi Bana Josipa Jelačića 22a, 40000 Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije