Vijesti / Društvo
Društvo
IZLET ZA PAMĆENJE Međimurski policajci s prijateljima u Poljskoj

IZLET ZA PAMĆENJE Međimurski policajci s prijateljima u Poljskoj

S dolaskom sunčanog vremena, od 3. do 6. svibnja 2018. godine, predstavnici Policijske uprave međimurske u društvu prijatelja boravili su u Krakowu, drugom najvećem gradu Poljske.

U razgledu grada posjetile su se brojne povijesne i kulturne znamenitosti, a bogate gastromanske ponude, tradicionalnih jela s naglaskom na žurek juhu i pieroge te narodne glazbe, svakako nije nedostajalo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz Krakow, viđen je i jedan od najozloglašenijih koncentracijskih logora Nacističke Njemačke Auschwitz-Birkenau čiji je posjet dovoljno predstaviti kroz slavnu misao „onaj koji ne pamti povijest osuđen je na njezino ponavljanje“.

Na povratku u Krakow, zaustavilo se u malom, ali uređenom i simpatičnom gradu Wadovice, poznatijem kao rodno mjesto pape Ivana Pavla II. Posljednji dan posjećen je rudnik soli Wieliczka uvršten na UNESCO-vu listu svjetske kulturne i prirodne baštine, a za posljednju šetnju i kavu stalo se u Bratislavi, glavnom gradu Slovačke.

Nakon odrađenog izleta, svi putnici ostali su ugodno iznenađeni viđenim dijelom Poljske, čistoćom gradova kao i kulturnim ponašanjem na javnim mjestima. Krakow se predstavio kao grad studenata s obzirom na činjenicu da oni čine trećinu stanovnika, a ujedno je na svakom koraku bila vidljiva uspješnost Poljaka u povlačenju sredstava iz EU fondova što bi svima trebalo poslužiti kao primjer.

Izlet je organiziran u suradnji s turističkom agencijom „Rudi travel“, a kako ističe voditelj putovanja Miljenko Krušelj, ovo je bio jedan od uspješnijih, već tradicionalnih izleta koji je putnike ostavio oduševljene s bogatim novim doživljajem i iskustvom.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!