FOTO Dan sestrinstva obilježen besplatnim mjerenjem tlaka i šećera

U petak, 11. svibnja od 9 do 12 sati održala se javno zdravstvena akcija mjerenja tlaka i šećera povodom Dana sestrinstva.

Obilježavanje su organizirale podružnice Hrvatske Komore medicinskih sestara, Hrvatske udruge medicinskih sestara te Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara.

Zbog loših vremenskih uvjeta javno zdravstvena akcija, koja je bila planirana na Trgu republike, premještena je u prostore Županijske bolnice Čakovec.

– Cilj održavanja akcije jest da građanstvo upozorimo na redovnu kontrolu zdravstvenog stanja i educiramo ih, rekla je Marija Prekupec, predsjednica podružnice Hrvatske Komore medicinskih sestara.

Osvrnula se i na rezultate nedavnog testiranja koji su pokazali da 75% populacije ima rizičan faktor za razvoj srčanih i bubrežnih bolesti te moždanog udara.

Kako bi obilježile međunarodni Dan sestrinstva, okupile su se sve medicinske sestre iz Županijske bolnice Čakovec, djelatnici Crvenog križa Čakovec, Zavod za hitnu medicinu te učenici Srednje škole Čakovec koji su nastojali ukratko prikazati rad medicinskih djelatnika.

Danas ste mogli vidjeti vježbu osnovnih mjera održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora, isprobati ‘pijane naočale’ koje su pripremili djelatnici Crvenog križa, dobiti besplatne slikovnice i ujedno obaviti kontrolu vlastitog zdravlja.

– Akciji smo se priključili i dijeljenjem slikovnica za djecu ‘Mišica Milica’ i ‘Savjeti Mede Jurice’ koje nude objašnjenje pružanja prve pomoći iz dječje perspektive kako bi lakše i bolje naučili, dodao je Antonio Gužvinec, referent za socijalne i zdravstvene poslove u Crvenom križu Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije