POTPORA 80 000 kuna potpora za učenike i studente iz Međimurja

Međimurska zaklada za obrazovanje dr. Vinko Žganec u veljači je raspisala Javni poziv za dodjelu potpora učenicima srednjih škola i studentima u 2018.godini. Od ukupno 166 prijava, Upravni odbor Zaklade odobrio je 158 prijava kojima će se dodijeliti novčani iznosi od 500 ili 1000 kuna.

Tako će učenici srednjih škola i redovni studenti temeljem socijalnog kriterija ili kriterija izvrsnosti dobiti 500 kuna, dok studenti poslijediplomskih studija iznos od 1000 kuna.

Kako je objasnila predsjednica upravnog odbora Zaklade, zamjenica župana Sandra Herman, potpore se dodjeljuju prema socijalnim kriterijima što znači da ukupni dohodak kućanstva učenika po članu mjesečno ne prelazi 50% proračunske osnovice za 2017.godinu, prema kriteriju izvrsnosti kada su položeni svi ispiti predviđeni studijskim programom, ostvaren maksimalni broj bodova i prosjek ocjena izvrstan, te potpora onim post-diplomantima čiji su radovi vezani uz teme od neposrednog interesa za razvoj Međimurske županije.

U ime svih dobitnika potpore obratili su se Anastazija Kamerlin iz Banfija, učenica 2.razreda Tehničke škole Čakovec, Jerko Fabić iz Donje Dubrave, student 5. godine Učiteljskog fakulteta, te Iva Kožnjak iz Preloga čija je doktorska disertacija na temu “Sakralna arhitektura u doba baroka u Međimurju”.

Anastazija Kamerlin, rekla je kako je jedna od 2 učenice koja se školuje za CNC operatera, želja joj je ostati u Međimurju te je zahvalila na dobivenoj potpori od strane Zaklade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije