MURSKO SREDIŠĆE Očekuje se proglašenje izvanrednih mjera obrane od poplave

Tijekom ponedjeljka i u noći na utorak na području sliva Mure u Austriji pale su značajne oborine i zato se očekuje veliki porast vodostaja Mure. Prema dopisu Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu, Centar obrane od poplave Sektora A i prognostičkom modelu za rijeku Muru predviđa se povećanje protoka u Murskom Središću do oko 800 m³/s.

U utorak, 15. svibnja u 13:30 sati proglašeno je pripremno stanje obrane od poplave na rijeci Muri, a predvečer su proglašene redovne mjere obrane od poplave.

Prema aktualnoj prognozi, razinu proglašenja mjera izvanredne obrane od poplave Mure će u Murskom Središću doseći u srijedu, 16. svibnja ujutro.

Sukladno Planu zaštite i spašavanja grada Mursko Središće gradonačelnik Dražen Srpak sazvao je sastanak stožera.

Prisustvovali su Miljenko Cmrečak, načelnik stožera, Miljenko Palnec, zamjenik načelnika stožera i zapovjednik DVD-a Mursko Središće, Miljenko Zobić, zapovjednik postrojbe civilne zaštite, Nenad Jurinić, zamjenik zapovjednika postrojbe civilne zaštite, Kristijan Antolović, voditelj 1. skupine postrojbe civilne zaštite, Rudolf Mesarić, voditelj 2. skupine postrojbe civilne zaštite, Dragutin Stojko, voditelj 3. skupine postrojbe civilne zaštite, Drago Belše, referent za komunalno redarstvo i Marina Hojsak Gardiček, referent za graditeljstvo te predstavnik policijske postave Mursko Središće.

– Gradonačelnik je sazvao sastanak u cilju pripreme obrane od poplave, poduzimaju se sve potrebne radnje te su sve službe u pripravnosti, javljaju iz Murskog Središća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije