STANJE NA TERENU Mura poziva na oprez, za sada ne prijeti središtu grada

Nakon što je poplavila prilaznu cestu koja vodi prema Graničnom prijelazu Sveti Martin na Muri, zbog čega je on privremeno zatvoren za promet za sva vozila, rijeka Mura zaprijetila je i naseljima na području Grada Mursko Središće.

Za sada samo prijeti izlijevanjem u samom središtu grada, točnije u Gradskoj lučici i na šetnici. Međutim, njezini rukavci su izašli iz korita te su polavili prilaz Skeli na Muri u predjelu Fusek, kao i na završetku Ulice Matije Gupca na prijelazu prema Murskoj ulici.

U gradu su uvedene mjere opreza – privremeno je bio zatvoren ulaz na središne gradsko parkiralište, poduzete su potrebne radnje opreza, te je dopremljen šljunak, odnosno zemlja, ako bude potrebno negdje pokrpati propust na nasipu.

Ivan Šebestijan, rukovoditelj branjenog područja u Hrvatskim vodama, kaže kako za sada nema opasnosti od izlijevanja Mure u gradu, te kako su svi kanali pod nadzorom i nisu opterečeni naglim rastom vodostaja.

Vodočuvar Ivica Pintarić, kaže kako je na Muri u Murskom Središću ovog trenutka na snazi stalno dežurstvo, te kako trenutno opasnosti od poplave nema, ali kako kaže Mura uvijek poziva na oprez.

Koliko smo čuli i vidjeli danas i sutra voda ne može dostići razinu koja bi značila prelijev preko kanala u središtu grada. Nekoliko minuta prije 9 sati, dopušten je pristup na središnje gradsko parkiralište, što treba značiti kako trenutne opasnosti od poplave nema.

Vodostaj Mure u Murskom Središću u 9 sati bio je 400 cm. Izvanredne mjere uvode se nakon što prijeđe 410 cm.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije