Vijesti / Društvo
Društvo
MATURANTI pod budnim okom uz građanske ophodnje i video nadzor

MATURANTI pod budnim okom uz građanske ophodnje i video nadzor

Ovogodišnji 'Dani maturanata-Coolijada 2018. trajat će od 18. do 22. svibnja 2018., dok će se završni mimohod maturanata ulicama grada Čakovca održati u utorak, 22. svibnja s početkom u 14 sati (formiranje kolone maturanata kod Gospodarske škole Čakovec).

Završna svečanost održat će se na prostoru Sportsko rekreativnog centra Mladost u Čakovcu gdje će maturante nakon izbora najmaturanata, do 19 sati zabavljati DJ-glazbenici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Tijekom Dana maturanata na području grada Čakovca biti će organizirane 'građanske ophodnje', koje će sačinjavati policijski službenici i predstavnici srednjih škola - roditelji učenika završnih razreda, koji će zajedno obilaziti sve lokacije okupljanja maturanata - javljaju iz policije.

Između 18. i 22. svibnja, policijski službenici će temeljem članka 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima (NN 76/09. i 92/14.) i članka 118. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika (NN 89/10. i 76/15.), poradi sprječavanja kaznenih djela  koja se progone po službenoj dužnosti i prekršaja, na području grada Čakovca obavljati snimanje javnih mjesta audio – video uređajima, i to u:

⦁ petak, 18.  svibnja od 13 do 19 sati,
⦁ subotu, 19.  svibnja od 9 sati do 13 sati,
⦁ ponedjeljak, 21.  svibnja od 13 do 19 sati, te
⦁ utorak, 22. svibnja od 12 sati do 20 sati.

- Kako bi obilježavanje ovih dana prošlo sa što manje  posljedica apeliramo na maturante da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost, te sigurnost građana i imovine, da prekomjerno ne konzumiraju alkoholna pića, a  roditeljima skrećemo pozornost da iskoriste svoje pravo i dužnost te posvete dovoljno nadzora i brige svojoj djeci te ih usmjere i potaknu na pozitivna ponašanja - poruka je iz policije.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!