PRIMIO JE INFUZIJU

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE Vozač je noć prije kobne vožnje bio u bolnici

Dragutin Horvat poginuo je u petak zabivši se tegljačem u kuću obitelji Šipek u Murskom Središću. Njegov kolega tvrdi da mu je rekao kako se ne osjeća dobro, ali je ipak sjeo za volan

Dragec, pa ti ne možeš govoriti. Traži zamjenu u firmi, prepričao je za 24sata razgovor prijatelj pokojnog vozača kamiona Dragutina Horvata.

Također, tvrdi za 24sata da mu je Dragec rekao kako su mu iz firme poručili da nemaju koga poslati jer su svi vozači na utovaru u Kotoribi.

Naime, Horvat je u petak poslijepodne poginuo zabivši se tegljačem u kuću obitelji Šipek u Murskom Središću.

Noć prije tragedije proveo je u bolnici u Mađarskoj.

Dok policija raspetljava okolnosti nesreće, prijatelji i kolege pokojnog Horvata prepričavaju svoje posljednje razgovore s njim i pokazuju SMS-ove. Jedan od njih je tog kobnog petka ujutro dva puta razgovarao s prijateljem kojeg više nema. Prema njegovim riječima, Dragutin mu se žalio da se ne osjeća dobro te je on zvao u tvrtku da mu nađu zamjenu.

Vlasnik tvrtke, Josip Toplek, za koju je radio sad pokojni vozač, opovrgava tvrdnje Dragutinovih prijatelja. On kaže kako je njegova kći, koja radi u istoj tvrtki, vidjela na GPS-u da se kamion pokrenuo. Horvata je potom kontaktirala da vidi kako se osjeća s obzirom na to da je noć ranije završio u bolnici u Šopronu u Mađarskoj, gdje je stigao iz Beča.

– Horvat je došao ranije u Šopron jer je utovar imao u petak. Nazvao je i rekao da se ne osjeća dobro. Istaknuo je da su mu napravili EKG i dali infuziju te da ima nekih problema. Koliko sam razumio, s kamencima. Moja kći mu je rekla da ode k liječniku – priča Toplek za 24sata i dodaje:

– Ujutro ga je kći nazvala te je rekao da se osjeća dobro i da vozi za Hrvatsku. Nije istina da je tražio zamjenu jer i ja sam vozač i znam što znači sjediti za volanom kamiona.

>> FOTO Očevidac nesreće u Murskom Središću: “Vatrogasci su morali rezati vrata kamiona da bi došli do tijela vozača”

Toplek tvrdi da je osigurao i vozača koji je trebao odvesti kamion na istovar nakon što Drago stigne u sjedište tvrtke kako bi on mogao otići na pregled. No, Drago je u međuvremenu izgubio život za volanom.

Iz drugih izvora 24sata su doznala kako se Drago po povratku iz bolnice u Šopronu požalio i na probleme s kamionom. Navodno je kolegama ispričao kako ga ne može upaliti. Kako mu je bilo loše i kako je htio što prije otići do bolnice, zaboravio je ugasiti svjetla na kamionu. Akumulator se ispraznio. Kako bi ga pokrenuo, pomogao mu je kolega iz Mađarske.

Treći izvor je pokazao SMS prepiske u kojima se vidi da je Horvat u petak u 6.55 sati, nakon provedene noći u bolnici, napisao: “Cijelu noć sam na promatranju i sad će me nakon smjene pustiti kući”. Prijatelj ga pita kako se osjeća, na što Horvat odgovara: “Ne osjećam se baš najbolje, ali idem natovariti kamion”.

Sugovornici 24sata tvrde da je Dragutin bio vrlo savjestan vozač iza kojeg je 30 godina staža i da nikad nije imao ni jedan prekršaj.

Nakon obdukcije u ponedjeljak te policijske istrage trebalo bi se otkriti što se uistinu događalo kobnog petka.     

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije