slučaj škrinja

NASTAVLJENO SUĐENJE Smiljanin suprug na polovici poligrafskog ispitivanja odustao zbog neugodnih pitanja

Tijekom živopisnog svjedočenja Josipa Vrbanca, Smiljana se nekoliko puta nasmijala

Svjedočenjem Josipa Križaića nastavljeno je danas suđenje Smiljani Srnec, optuženoj da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić.

Križaić je 16. veljače ove godine, kad je pronađeno tijelo u zamrzivaču u kući u Palovcu, bio svjedok na poziv policije koja je provodila očevid. Ne sjeća se koliko je policajaca bilo u kući.

– Rekli su da idem za njima kamo i oni, i da samo gledam. Prvo su išli u spavaću sobu, pa u dnevnu, u hodnik i tavan. Škrinju sam vidio, bila je unutra u hodniku. Bili smo i u podrumu koji se malo gledao, ali su rekli da će ga drugi dan pregledati. Što je dalje bilo sa škrinjom, ne znam – rekao je. Nije vidio iznosi li netko zamrzivač iz kuće. Kad se vratio u hodnik, viša ga nije bilo. Rečeno je da će komunalno poduzeće Čakom doći po nju. Policajci su pretraživali ormariće, a jesu li dirali škrinju, nije vidio. Čuo je glasine da su pronašli tijelo. Križaić je i prvi susjed Dominićevih, radio je godinama u Austriji, a kući se vratio 2016. Svjedok je tijekom očevida bio i Josip Vrbanec.

– Bio sam bolestan, ali molio me policajac da budem svjedok, da nitko to ne želi biti. Nagovarao me i pristao sam. Rekli su mi da je dužnost samo gledati. Sve su pregledali, krevet, ormar, noćni ormarići, knjižice, knjige, svaki list se pregledao. Sve se pregledalo – ispričao je. Tijekom živopisnog svjedočenja J. Vrbanca, Smiljana se nekoliko puta nasmijala.

Svjedočila je i policijska službenica koja je rekla da se prvo obavio očevid na zamrzivaču. Sadržaj škrinje bio je zamrznut, pa je zatvorena i odvezena na Odjel patologije ŽB Čakovec. Potom su, dodala je, pozvani svjedoci za pretragu i pretražena je kuća. Policijska službenica radila je i na slučaju nestanka Jasmine Dominić od 2015. Vodila je Smiljanu dva puta na poligrafsko ispitivanje. Smiljana je sama inzistirala na tome da je vode na poligraf. Dogovorili su ispitivanje i 2017., no zbog lijekova koje je trošila nije ju se ni tada moglo ispitati. Je li policija sumnjala da je Smiljana počinila kazneno djelo? Postojale su, kazala je, neke sumnjive okolnosti.

– Sve to skupa jest izgledalo neuobičajeno, sve je to dugo trajalo od nestanka – rekla je. U Jasmininu rokovniku bili su telefonski brojevi koji se nisu provjeravali. Uz brojeve su bila navedena imena i nije bilo ničeg sumnjivog. Ni jedan nije bio specifičan. Došli su do podatka da je Jasmina 1999. prekinula studij, a druge informacije nisu imali.

Postavljeno je i pitanje o odnosu Smiljanina supruga Ivana Srneca s pokojnom Jasminom, no sud je zabranio odgovor.

– Jeste li u razgovoru 2015. godine pitali Smiljanu Srnec je li njezin suprug Ivica bio u vezi s Jasminom Dominić? – upitao je Smiljanin odvjetnik Golubić policijsku službenicu koja je svjedočila. – Na ovo pitanje ne morate odgovoriti – reagirao je sudac Brđanović pa svjedokinja nije odgovorila. 

Svjedočio je i policajac koji je radio na slučaju nestale Jasmine. Vozio je Smiljanina supruga na poligraf 2015. u Zagreb. Ivan Srnec pristao je na testiranje, no negdje na polovici ispitivanja odustao je. Policajcu je rekao da je odustao jer su mu postavljana neka neugodna pitanja. Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić nije više njezin branitelj po službenoj dužnosti već njezin izabrani branitelj, rečeno je na početku današnjeg ročišta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije