KRAĐA DRVA

BORBA PROTIV KRAĐA Međimurska policija s inspekcijom obilazi šumske predjele i traži lopove

- Apeliramo na vlasnike šuma da što češće obilaze svoje posjede kako bi zajedničkom suradnjom spriječili šumske krađe - poruka je iz međimurske policije

S dolaskom hladnijih dana i padom temperatura započela je sezona grijanja. U tom dijelu godine obično se povećava opasnost od mogućih šumskih krađa.

– Na području Policijske postaje Čakovec, u razdoblju od siječnja do studenoga 2019. godine počinjeno je 66 šumskih krađa, dok je u istom razdoblju 2018. godine zabilježeno 177,  što ukazuje na smanjenje broja kaznenih djela. U istom razdoblju utvrđen je jedan prekršaj iz Zakona o šumama, a što je u znatnom padu u odnosu na 2018. godinu, kada je zabilježeno 14 prekršaja – kažu u međimurskoj policiji.

Tijekom godine policijski službenici Policijske postaje Čakovec obilaze najugroženije lokacije na postajnom području, a ujedno i surađuju s nadležnom inspekcijom Hrvatskih šuma koji su ovlašteni tužitelji u slučajevima počinjenja prekršaja sukladno Zakona o šumama.

Tako je tijekom prošlog tjedna u suradnji s  nadležnom inspekcijom, koja je ovlašteni tužitelj u slučajevima prekršaja prema Zakonu o šumama, izvršen obilazak šumskog predjela oko naselja Kuršanec, tzv. “Čep”, Gornji Kuršanec “Beli Kipi” te okolice naselja Šandorovec, Totovec, Novo Selo na Dravi, Vularija te Orehovica. Obilaskom su zatečene novonastale krađe drva te nekoliko osoba u krađi, odnosno u prijevozu drva bez potrebne dokumentacije, a što je sankcionirano zakonom propisanim mjerama i radnjama.

– Bez obzira što su zabilježena kaznena djela i prekršaji u padu, nadalje apeliramo vlasnicima šuma da što češće obilaze svoje posjede, kako bi zajedničkom suradnjom spriječili šumske krađe. Ukoliko i dođe do krađe, molimo građane da odmah po saznanju prijave kazneno djelo te prikupe sva relevantna i korisna saznanja kako bi se moglo doprinijeti otkrivanju počinitelja i eventualno poslužiti kao dokaz u sudskom postupku – poručuju iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije