Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
SVJEDOKINJA O SESTRAMA SRNEC 'Smiljana je Jasminu nazivala pogrdnim riječima!'
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

DRUŽILE SU SE ODMALENA

SVJEDOKINJA O SESTRAMA SRNEC 'Smiljana je Jasminu nazivala pogrdnim riječima!'

Sa Smiljanom Srnec i Jasminom Dominić družila se od malih nogu. Sestre su se često svađale, no nikad ne bi rekla da bi jedna drugoj mogla nauditi, rekla je svjedokinja

Rasle smo skupa, slavile zajedno rođendane, preboljele razne dječje bolesti, kaže bivša prijateljica Smiljane Srnec (45), kojoj sude zbog ubojstva, i Jasmine Dominić.

Bila je dobra s obje sestre te su se družile od malih nogu.

- Živjele su kod bake te ujaka i ujne nekoliko kuća od moje, dok se nisu u nižim razredima osnovne škole preselile u Novu ulicu, u kojoj su napravili kuću. Kao tinejdžerice smo izlazile vikendima. Smiljana je moja generacija, a Jasmina je bila tri godine mlađa od nas. Iako su se njih dvije slagale, često su se svađale zbog odjeće i drugih sitnica, piše 24sata.

'Izmišljala je priče o meni'

Smiljana je bila strahovito dominantna i imala je užasan rječnik. Sestru je nazivala ružnim riječima - govori prijateljica, koja će svoja saznanja o karakteru sestara i njihovu odnosu iznijeti danas na varaždinskom sudu.

Smiljanu terete da je tijekom ljeta 2000. godine udarcima tupim predmetom po glavi ubila sestru Jasminu (23) i njezino tijelo sakrila u zamrzivač obiteljske kuće u Palovcu, gdje je bilo 19 godina.

Sa sestrama je prekinula kontakt s oko 17 godina, jer više nije mogla trpjeti Smiljanino razuzdano ponašanje tijekom izlazaka. Jedan od razloga bio je i taj što je Smiljana izmišljala i govorila ružne stvari o njoj. Slično je na sudu posvjedočila ujna sestara Nada Sabol, koja je Smiljani zamjerila što je pričala izmišljotine o njezinoj djeci.

- Iako su se Smiljana i Jasmina često prepirale, nikad ne bih rekla da bi jedna drugoj mogla tako nauditi. Jasmina je bila inteligentnija i bolja osoba od Smiljane, koja je bila strahoviti paničar. Uz to, bila je i jako gadljiva, jezičava i inatljiva, ali i vrlo pedantna. Kako bi se osvetila ili naudila nekome, bila je u stanju smireno lagati. Jasmina je na sve gledala realno i puno smirenije - kaže sugovornica za 24sata.

O njihovu ocu, pokojnom Martinu Dominiću, ima samo riječi hvale. Kaže da je radio u inozemstvu te da je pio i prije Jasminina nestanka, ali da je obje kćeri obožavao. Često je govorio: “Moja Jaca, moja Smilja”.

'Sve su vodile Smiljana i mama'

- Bio je veliki dobričina i krivo mi je što se sad na njega pokušava prebaciti krivnja. Nikad nije povisio ton na Jasminu i nikad nije bio agresivan. Pamtim ga kao prekrasnog čovjeka koji je pokazivao puno ljubavi prema objema kćerima - priča prijateljica za 24sata.

Začudila se kad je čula da se Smiljana udala za Ivana Srneca.

Opisuje ga kao jako mirnog i povučenog dečka koji nigdje nije izlazio. Smatra da Martin Dominić i Ivan Srnec nikad nisu imali pravo glasa, jer su glavnu riječ vodile Smiljana i njihova majka Katarina, koje su vrlo slične.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5941

Reci što misliš!