TRAUMATIČNO ISKUSTVO

VIDEO Ispovijest žrtve silovanja iz Međimurja: ‘Imala sam samo devet godina, odvukao me u kukuruz…’

Na prosvjedu u Čakovcu #Pravdazadjevojčice danas su progovorile i žrtve silovanja. Svoja traumatična iskustva medijima su ispričale Suzana Grašić iz Čakovca i Alenka Fuček iz Turčišća

Brišući suze, prva je svoju priču iznijela Suzana Grašić. 

– Bila sam na praznicima kod tete. Na putu do prijateljice prolazila sam kroz nasad kukuruza i jedan čovjek je iskočio i uhvatio me. Odveo me dublje u kukuruz i tamo se dogodilo silovanje. Svašta mi je radio. Nisam nikome to govorila. Ni majci, ni ocu. Međutim, oni su shvatili da nešto nije u redu sa mnom. Plakala sam, zatvarala se u sobu, imala sam noćne more. Sad sam, nakon toliko vremena, odlučila dati svoju priču van. Odlučila sam jer se moram toga osloboditi, s tim više ne mogu živjeti. Život mi je uništen – ispričala je Suzana.

Rekla je kako ne može prijaviti silovatelja jer ga se više ne sjeća. Od šoka i panike nije mu upamtila lice.

U videu pogledajte ispovijest:

Na prosvjedu je svoje traumatično iskustvo iznijela i Alenka Fuček iz Turčišća. Silovana je, kaže, prošlog mjeseca.

– Institucije koje bi nas trebale zaštiti to ne čine. Taj životinjski čin je zaista trauma za svaku ženu, i djevojčice. Netko kome vjeruješ napravi zločin, i to je strašno. Društvo okreće glavu, čemu mora doći kraj. Uvijek je u pravu muškarac, a moj silovatelj je jak, i nisam mogla ništa učiniti. Psihički sam gotovo oboljela. Uvijek se krivi ženu. To što prolazimo treba najstrože kazniti. Do sada nisam prijavila silovanje jer me sramota. Ono što je meni moj prijatelj uradio nikome ne bih poželjela. Rekla sam mu da ću ga prijaviti, i to ću sad konačno učiniti – rekla je Alenka Fuček. Ona kaže kako će počinitelja prijaviti idući tjedan.

Njihove potresne ispovijesti pogledajte u našem live javljanju s prosvjeda:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije