'Ubit ću se! To mi je smrtna presuda!'

NARICALE U SUDNICI Osudili kradljivice iz Međimurja – pljačkale stare i slijepe žene

Jagoda Horvat (52) dobila je četiri godine i deset mjeseci zatvora, Marizela Oršuš (38) tri godine, a Anita Zadravec (28) ‘izvukla’ se s uvjetnom kaznom

Ubit ću se! To mi je smrtna presuda!, histerično je vikala Marizela Oršuš (38) nakon što je čula nepravomoćnu presudu Krešimira Pavlovića, suca koprivničkog Općinskog suda, pišu 24sata.

Oršuš je dobila tri godine zatvora, Jagoda Horvat (52) osuđena je na četiri godine i deset mjeseci te joj je opozvana i uvjetna osuda od jedne godine zatvora. I Horvat je teško podnijela osuđujuću presudu, ali je, za razliku od Oršuš, uz plač tiše komentirala odluku suda. Najbolje je prošla Anita Zadravec (28), kojoj je jednogodišnja kazna zatvora zamijenjena radom za opće dobro jer dosad nije osuđivana.

Horvat i Oršuš sudilo se za pokušaj razbojništva i krađu, a Aniti Zadravec za pomaganje u ta dva kaznena djela jer ih je ona vozila automobilom u Đelekovec i Imbriovec.

Kod izricanja kazni sud je kao otegotnu okolnost Horvat uzeo njezino ponavljanje kaznenih djela, zbog čega je dosad pet puta pravomoćno osuđivana, od čega čak četiri puta za krađe. Stoga je sudac Horvat i Oršuš produljio istražni zatvor do pravomoćnosti presude, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Obje su teško podnijele odluku da se iz koprivničke sudnice vraćaju u varaždinski zatvor, odakle su i dovedene na sud u Koprivnicu.

Horvat i Oršuš teretili su da su 14. siječnja ušle u kuću 95-godišnje Marije Petrić, slijepe i teško pokretne starice koja živi sama u Đelekovcu. Kad ih je starica osjetila, jedna od njih dvije ju je odgurnula, a druga udarila šakom u lice, nakon čega je nemoćna žena pala na pod. Krvava, izašla je iz kuće i potražila pomoć. U međuvremenu je Anita Zadravec, pojasnio je sudac, odvezla Horvat i Oršuš u smjeru Koprivnice praznih ruku, jer kod Petrić nisu pronašle novac.

Tri dana kasnije u Imbriovcu su ušle u kuću Ružice Punčikar.

Oršuš je tvrdila da je bila u dvorištu 87-godišnje žene u trenutku kad je Horvat izašla iz kuće s ukradenim svežnjem novčanica. Rekla je da je Jagoda iz ormara uzela 11.100 kuna, koje je spremila u njedra. Plijen su sve tri ove Međimurke podijelile. Sudac Pavlović je rekao da taj iznos moraju solidarno vratiti. Razliku do 18.000 kuna, koliko Punčikar tvrdi da su uzele, morat će potraživati kroz parnicu.

– Vi ste nepopravljivi recidivist. I ova dva kaznena djela počinili ste dok ste bili pod uvjetnom osudom zbog prijašnjih krađa – ukorio je sudac Jagodu, pišu 24sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije