Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
Uhićeni državljani Srbije koji su u kombiju varaždinskih registracija prevozili ilegalne migrante
Igor Soban/Pixsell/Varaždinski.hr

Sud u Varaždinu

Uhićeni državljani Srbije koji su u kombiju varaždinskih registracija prevozili ilegalne migrante

Pakistanci sa sobom nisu imali važeće dokumente za ulazak u Hrvatsku, a cilj im je bio doći do Slovenije.

Danas je na stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske objavljeno da su ispitana dvojica osumnjičenika i određen im je istražni zatvor u Varaždinu.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 27. kolovoza provelo prvo ispitivanje dvojice uhićenih državljana Republike Srbije (1992. i 1997.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Sumnja se da je 22-godišnjak 26. kolovoza za nagradu od 400 eura preuzeo na prijevoz u kombi varaždinskih registracijskih oznaka državljane Pakistana. Oni sa sobom nisu imali važeće dokumente za ulazak u Hrvatsku, a cilj im je bio doći do Slovenije.

U isto vrijeme 27-godišnjak se kretao ispred kombija osobnim automobilom zbog obavještavanja o eventualnom nailasku policije.

Neposredno prije prelaska granice sa Slovenijom zatekli su ih policijski službenici mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice i spriječili u daljnjem prijevozu.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila obojici osumnjičenika istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!