JEDNA KUĆA ZAPALJENA, DVIJE RAZBIJENE

RAZBIJENE KUĆE U DOMAŠINCU I NOVAKOVCU Što nas još čeka? Oko za oko, kuća za kuću

Navodno se radi o sukobu dviju romskih obitelji. Jedna kuća je zapaljena, a zatim su oštećene i dvije obiteljske kuće 'druge strane'. Iz policije kažu da je bilo i prijetnji vatrenim oružjem

Nakon što smo u utorak, 13. kolovoza, temeljem priopćenja Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu, izvijestili o sukobu koji je rezultirao prijetnjama smrću, a zatim i zapaljenjem obiteljske kuće, odgovor koji smo dobili iz Policijske uprave međimurske potvrđuje da je cijela priča, baš kao što smo i pisali, imala svoj nastavak.

>> STRAVA U MEĐIMURJU Zaprijetili smrću pa zapalili kuću. Radi li se o sukobu romskih obitelji?

Naše informacije s terena govorile su da je sukob, u koji su navodno uključeni članovi dviju romskih obitelji, nakon zapaljenja kuće u Domašincu doveo do toga da su oštećene i dvije obiteljske kuće “druge strane”. Takav slijed događaja sada je i službeno potvrđen izvješćem u kojem se navodi:

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su u četvrtak, 8. kolovoza 2019. godine u 19,45 sati u Domašincu u Ulici Pere Pintara, tri muške osobe, 27, 32 i 33-godišnjaci, nasilnim radnjama te 33-godišnjak i vatrenim oružjem, prijetili vlasniku kuće, a potom je 27-godišnjak izazvao požar u kući. Osumnjičeni su uhićeni i dovedeni u prostorije Policijske uprave međimurske, a vatreno oružje oduzeto.

Protiv troje osumnjičenih podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok im je sudac istrage odredio istražni zatvor.

Također, u četvrtak, 8. kolovoza 2019. godine Policijska uprava međimurska zaprimila je dojavu da su u Domašincu, Zavrtnoj ulici i Novakovcu, Selskoj ulici nepoznati počinitelji u obiteljskim kućama razbili prozorska stakla i namještaj. Protiv počinitelja podnijete su kaznene prijave, dok se kriminalistička istraživanja na utvrđivanju počinitelja nastavljaju – kažu iz međimurske policije.

Policiji smo postavili pitanje i oko audio zapisa našeg čitatelja, koji je zabilježio rafalnu pucnjavu u okolici Gardinovca te pitali može li i to biti povezano s prethodnim događajima.

– U svezi rafalne pucnjave u okolici Gardinovca izvješćujemo vas da takav događaj nismo evidentirali i ne možemo povezati s opisanim događajima. Pozivamo građane koji raspolažu s korisnim informacijama o neovlaštenom posjedovanju i zlouporabi vatrenog oružaja da se jave na broj telefona 192, putem elektroničke pošte na adresu medjimurska@policija.hr , besplatne mobilne aplikacije policije ili u najbližu policijsku postaju. Napominjemo da sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno – poručili su.

Ministarstvo unutarnjih poslova nedavno je povećalo broj djelatnika Policijske uprave Međimurske i svi ovi događaja pokazuju da je to bilo nužno potrebno. Jednako tako trebala bi reagirati i sva ostala ministarstva kojima se Međimurska županija kontinuirano obraća, a početkom lipnja su to učinili i sudionici prosvjeda “Za normalan život”.

Postoji li stvarna želja da se stanje normalizira i izbjegnu teže posljedice reakcija države trebala bi biti puno brža i konkretnija, jer nikome u Međimurju neće baš ništa značiti to što ćemo moći reći da smo upozoravali na vrijeme ukoliko ovakve situacije eskaliraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije