ZAPALJENA KUĆA U KVITROVCU

STRAVA U MEĐIMURJU Zaprijetili smrću pa zapalili kuću. Radi li se o sukobu romskih obitelji?

Sukob je nastavljen na taj način da su, navodno, oštećene i dvije kuće u vlasništvu članova obitelji "druge strane" koje se nalaze na području Domašinca i Novakovca

Na stranicama Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu objavljeno je priopćenje o događaju o kojem se proteklih dana moglo čuti mnogo glasina, ali službenih informacija nije bilo. U priopćenju se navodi:

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu provelo je prvo ispitivanje uhićenih hrvatskih državljana (1986., 1987. i 1992.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona i oštećenja tuđe stvari iz čl. 235. st. 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičena trojica braće 8. kolovoza u mjestu u okolici Čakovca, zaprijetili oštećeniku da će ubiti njega i njegove sinove, a 33-godišnjak je repetirao pištolj, pa je oštećenik pobjegao u kuću. Nakon što je 33-godišnjak uhićen kasnije istog dana zbog upućenih prijetnji, 27-godišnjak je, osnovano se sumnja, ušao u kuću oštećenikove kćeri, polio benzinom namještaj u dječjoj sobi, zapalio benzin i izazvao požar u kojem je izgorio namještaj te su oštećeni prozori i zidovi kuće. 

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila svim osumnjičenicima istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela – stoji u priopćenju.

Prema neslužbenim informacijama s terena radi se o sukobu dviju romskih obitelji, iako nije poznat povod zbog kojeg je do njega došlo. Kuća koja je zapaljena navodno se nalazi u romskom naselju u Kvitrovcu. Cijela priča, prema onome što doznajemo, dobila je i nastavak, mada o tome nema nikakvih službenih informacija.

Govori se, naime, da je nakon zapaljenja kuće, spomenute u priopćenju koje smo prenijeli, sukob nastavljen na taj način da su, navodno, oštećene i dvije kuće u vlasništvu članova obitelji “druge strane” koje se nalaze na području Domašinca i Novakovca.

Kako bi provjerili točnost svih ovih informacija pismeno smo se obratili Policijskoj upravi međimurskoj, a objavit ćemo ga odmah po primitku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije