Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
KAŽNJENA U REKORDNOM ROKU Liječnica iz Čakovca se žalila na prvostupanjsku presudu
Davor Puklavec/PIXSELL

NESREĆA KRAJ SVETE HELENE

KAŽNJENA U REKORDNOM ROKU Liječnica iz Čakovca se žalila na prvostupanjsku presudu

Doktorica obiteljske medicine iz Čakovca trebala je policiji reći da njezinu pacijentu uzme vozačku dozvolu.

Liječnica iz Čakovca, čiji se identitet ne otkriva kažnjena je s 5000 kuna jer policiji nije prijavila da njezin pacijent O.M (35), iz istog grada, više ne smije imati vozačku dozvolu, pišu 24 sata.

On se pod utjecajem droge i lijekova 11. srpnja zabio u tročlanu obitelj iz Mađarske, koja je krajem srpnja izašla iz bolnice i vratila se kući na oporavak. Da je kažnjena liječnica, jučer je otkrila Koordinacija hrvatske obiteljske medicine, u kojoj su zgroženi time da je sustav dosad kaznio samo liječnicu, i to tako brzo.

Vezana vijest

Nesreća LIJEČNICA ISTRAUMATIZIRANA NESREĆA NA NAPLATNIM KUĆICAMA Liječnica vozača iz Čakovca sve htjela predati policiji, oni banuli u ordinaciju

Liječnica iz Čakovca koja je u rekordnom roku kažnjena jer nije prijavila promjenu zdravstvenog stanja pacijenta koji je skrivio tešku prometnu nesreću ne želi da joj se otkrije identitet, kaže predsjednica KoHOM-a Vikica Krolo. 

- Pristala je da progovorimo o njenom slučaju, ali sama o tome javno ne želi govoriti. Dobila je, zasad, nepravomoćnu presudu na koju se žalila, što znači da je sama angažirala i odvjetnika. To će isto za nju biti trošak. Komora će, međutim, stati iza nje na svaki mogući način, pa tako joj i pomoći oko pokrivanja troškova, i plaćanja same kazne, kaže Krolo. Liječnici su preko svoje komore osigurani za ovakve slučajeve, dodaje. 

U Zakonu u sigurnosti prometa motornim vozilima, dodaju iz KoHOM-a, uopće nije jasno navedeno koje su to bolesti i stanja koja je potrebno prijaviti MUP-u radi upućivanja vozača na izvanredan liječnički pregled, a za koje se odgovornost prebacuje na liječnika obiteljske medicine.

Oni nisu ni vještaci ni specijalisti medicine rada, koji bi to mogli detektirati, navode.

Teoretski bilo koja promjena zdravstvenog stanja, pa i alergija, bolovi u kralježnici i zglobovima, dijabetes, uzimanje različitih lijekova - može biti shvaćena kao uzrok moguće prometne nesreće, a obiteljski liječnik može postati predmetom istrage, rekli su za 24 sata.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!