ODLUČIT ĆE O ISTRAŽNOM ZATVORU

FOTO Vozač (35) BMW-a iz Čakovca u lisicama doveden na ispitivanje

Policija je utvrdila da je vozio pod utjecajem droga i lijekova. U lisicama je doveden na ispitivanje

35-godišnji vozač BMW-a koji se 11. srpnja automobilom zabio u naplatne kućice u Svetoj Heleni, pri čemu je udario automobil mađarskih oznaka u kojem je bila tročlana obitelj, kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu nakon što je nad njim dovršeno kriminalističko istraživanje. 

>> POLICIJA UTVRDILA Vozač (35) iz Čakovca izazvao nesreću kod Svete Helene pod utjecajem droga i lijekova

Vozač je danas doveden na ispitivanje u prostorije Općinskog državnog odvjetništva. Izašao je iz policijskog kombija i u pratnji policajca ušao u Odvjetništvo. 

Nakon ispitivanja na tužiteljstvu, donijet će se odluka hoće li se za njega tražiti određivanje istražnog zatvora. Ako zatraže istražni zatvor, o njemu će odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda, koji zahtjevu tužiteljstva može i ne mora udovoljiti. 

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne postaje auto ceste, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile osobito teške tjelesne ozljede – priopćila je policija. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije