UBOJSTVO U PALOVCU

SLUČAJ ŠKRINJA Sestru Jasminu ubila s bar pet udaraca tvrdim predmetom po glavi

Optužnicom ju se tereti da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri Jasmini Dominić (23) najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Varaždinu podignulo optužnicu protiv Smiljane Srnec (45) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva.

Optužnicom ju se tereti da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri Jasmini Dominić (23) najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave.

Jasmina je preminula od zadobivenih ozljeda. U optužnici je predloženo da se Smiljani Srnec produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Tijelo 23-godišnje Jasmine Dominić pronađeno je, podsjetimo, pukim slučajem 16. veljače u zamrzivaču tijekom radova na preuređenju hodnika. Otkrili su ga članovi obitelji. Istog je dana njezina sestra Smiljana uhićena, i od 20. veljače je u Varaždinu u istražnom zavoru, koji joj je u nekoliko navrata produljen, a istječe 16. srpnja.

Studentici Jasmini trag se izgubio 2000. godine, no obitelj je njezin nestanak prijavila tek u kolovozu 2005. Zašto tako kasno, nije poznato jer nitko od članova uže obitelji ne želi o tome govoriti. Otac Martin Dominić 2013. godine preminuo je od maligne bolesti, a majka Katarina radila je u Njemačkoj. U vrijeme kad je Jasmina ubijena, a njezino tijelo skriveno, u kući u Palovcu živjeli su, uz njezine roditelje, i sestra Smiljana sa suprugom Ivicom Srnecom i troje djece.

Suprug, majka, najstarija kći i njezin zaručnik iskoristili su pravo da ne svjedoče u istražnom postupku, što je otežalo samu istragu. U Palovcu se sve glasnije počelo govoriti da neće biti dovoljno dokaza i da bi Smiljana mogla na slobodu. To što se godinama čekalo na prijavu nestanka dovelo je i do svađa unutar šire obitelji majke Katarine.

Policija se opravdavala da su članovi obitelji govorili da su bili u kontaktu s Jasminom i nakon 2000. Smiljana je navodno susjedima rekla da je sestra prespavala s dečkom u kući u Palovcu i idući se dan vratila u Zagreb. Govorilo se da Jasmina radi negdje na brodu, da je u Parizu… Istražiteljima koji se bave ubojstvom počinjenim prije 19 godina naruku je išlo to što je tijelo bilo u uključenom zamrzivaču, pa su ostali dobro očuvani otisci prstiju. Pronađeni su otisci sestre Smiljane, no trebat će i dokazati da je upravo ona ubila sestru.

Nije još poznato je li tijelo od 2000. u zamrzivaču ili je poslije premješteno i stavljeno u nj. Tužiteljima to sad i nije toliko važno. DORH ju je optužio za ubojstvo prema članku 110. Kaznenog zakona, koji kaže da će se onaj tko ubije kazniti s najmanje pet godina zatvora.

– Istraga je trajala četiri mjeseca, provedeno je više desetaka dokaznih radnji kojima su utvrđene činjenice iz kojih slijedi da je okrivljenica počinila to kazneno djelo – kaže Darko Galić iz DORH-a. O detaljima ne može govoriti. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije