UZNEMIRENI MJEŠTANI SELNICE

FOTO Bahati vandalizam ili ružna provokacija, trećeg nema, barem za sada

Tko je razbio prozorsko staklo na Staroj školi u Selnici i stakla na autobusnoj postaji u Zebancu. Hoće li odgovor dati video nadzor?

Dok je većina ljudi u Hrvatskoj se spremalo za proslavu Dana državnosti, i potom za svoj posao, određenoj skupini ‘šljama’ se prohtjelo svoj bijes i mržnju iskaliti na Staroj školi ili Društvenom domu u Selnici te na autobusnoj postaji u Zebanec Selu.

Ta skupina, najvjerojatnije jednih te istih likova, prvo je 24. svibnja od 17,20 do 17,40 sati (zabiliježeno na video nazornoj kameri) na selničkoj Staroj školi razbila prozorsko staklo koje se nalazi na prostoriji odmah do Vatrogasnog doma, daklem, nevidljim prvog trenutka za prolaznike. 

U vremenu od 24. do 26. lipnja do 8 sati (tada je policija uvidjela ili joj je javljeno) razbijena stakla ili ‘pleksiglasa’ na autobusnoj postaji u Zebanec Selu. U PP Mursko Središće nam je rečeno kako je polocija odmah poduzela određene radnje, te se sada promatraju zapisi s video nadzora u Selnici, kao i sve što ima veze s događajem na autobusnoj postaji.
Načelnik Policijske postaje Mursko Središće, mr.sc. Miljenko Vrbanec kaže kako se utvrđuje tko je počinio ova nedjela, kako vjerojatno motiv nije vandalizam, nego provokacija ili nešto tome slično. Kao nama novinarima i većini žitelja selničke općine i načelniku Vrbancu je ‘zanimljivo’ što se sve dogodilo u vrijeme kada je načelnik Općine Selnica, Ervin Vičević na putu u Bosni i Hercegovini i Republici Sjevernoj Makedoniji.

Naime, nije tajna, ne bar osobito velika, kako dio stanovništa nije zadovoljan Vičevićem i strukturama u općinskoj vlasti, što je Vičević više puta znao govoriti jer ima određena iskustva i saznanja. 

Pikač dva puta gorio, a iz crkve ukraden razglas

U Općinskoj upravi nisu voljni, ali niti zaduženi o nedavnim događanjima govoriti, osim što kažu kako su policiji predali, odnosno uputili je na videozapis s kamere postavljene u potkrovlju selničke Stare škole.

Ljudstvo isto tako ne želi govoriti novinarima niti javnosti o događajima u Selnici i Zebaec Selu, jer se očito je to kada ih zamolite za fotografiranje, da se boje i mogućih osveta. Pamte oni kako je 2016. iz župne crkve u Selnici ukraden razglas i kako je maskota Pikača, postavljena nedaleko od sada razbijene autobusne postaje u Zebanec Selu, dva puta gorjela. Prvi puta u travnju 2015. te u siječnju 2018. godine i javnost ne zna jesu li počinitelji pronađeni i što je najvažnije jesu li procesuirani.

Osim toga, moguće je kako je riječ o spodoma koje su spremne i na teža nedjela, jer oštećenja na autobusnoj postaji u Zebanec Selu izgledaju kao da su prostrijeljena, rekao nam je jedan žitelj Gornjeg Zebanca. Dok policija svoje radi i dok je Vičević na putu, narod će osluškivati što kako se odvija istraga o ovim nemilim događajima, koji sada uistinu jesu uznemirili najveći dio žitelja s područja Općine i Župe Selnica.

Svi, ali baš svi s kojima smo razgovarali očekuju da o nemilim događanjima nešto kaže i načelnik Vičević, kada se vrati s puta, premda on ne može znati tko su spodobe koje su nasrnule ovaj put na materijalna dobra, te ima li naznake kako su ove neugodne stvari upućene prema njemu kao čelnom čovjeku Općine Selnica, koja u vrijeme njegovog stolovanja, bilježi stalan razvojni napredak. Što se pojedincima i manjim skupinama baš i ne sviđa, jer imaju drugačiju povijest i drugačiju viziju mjesta kojim općina treba ići.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije