Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
OSTALA 'PAF' Žena (65) čistila stan u Čakovcu pa pronašla automatsku pušku i streljivo
Ilustracija/Ivica Galovic/PIXSELL

našla 142 komada streljiva

OSTALA 'PAF' Žena (65) čistila stan u Čakovcu pa pronašla automatsku pušku i streljivo

Pronađenu pušku i streljivo dragovoljno je predala policiji

Jučer, 11. lipnja 2019. godine u poslijepodnevnim satima 65-godišnjakinja dobrovoljno je predala policijskim službenicima automatsku pušku i 142 komada pripadajućeg streljiva kalibra 7,62 milimetara, a koje je pronašla prilikom čišćenja stana u Čakovcu.

- Podsjećamo građane na akciju „Manje oružja - manje tragedija“, kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Protiv građana koji takvo oružje, streljivo i dr. ubojita sredstva prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni, niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti oružje.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi - poručuju iz policije.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!