Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
VARAŽDINKA PRETUČENA NA BRAČU 'Htjela je zaštiti kolegu pa su cipelarili i njega i nju'
24 sata; Hrvoje Jelavić/Pixsell

SUMRAK RAZUMA

VARAŽDINKA PRETUČENA NA BRAČU 'Htjela je zaštiti kolegu pa su cipelarili i njega i nju'

Napadači su prvo urlali 'Tko je Srbin?', a potom su počeli udarati sezonske radnike koji su se vraćali iz izlaska...

Dvadesetak nasilnika je u Supetru pretuklo pet sezonskih radnika od kojih je bila i jedna djevojka. Pretučeni su se vraćali iz noćnog izlaska kada ih je grupa nasilnika zaskočila i pretukla. Od dvadeset ljudi koji su ih pretukli, policija je uhitila dvojicu.

Trojica su iz Slavonije, jedan pretučeni je iz Brača, a djevojka iz Varaždina. Napadnuti mladić je ispričao za 24 sata kako su napadači samo u trenutku iskočili odasvud i krenuli na njih.

- Prvo su urlali 'Tko je od vas Srbin, tko je Srbin?' Mi nismo rekli ni riječi, bili smo šokirani što su nas pratili i napali, a onda su nas počeli iz čista mira udarati, bacili su nas na pod i cipelarili. Ova je djevojka pokušala obraniti kolegu, legla je na njega na tlo i zagrlila ga kako bi ga prestali udarati, ali su oni nastavili cipelariti i njega nju - rekao je napadnuti mladić.

c119027e05b0d3c65ea8c35bc21f11c8.jpg?v=2

                                                                    FOTO: 24 sata

Mladić iz Brača je najteže ozlijeđen te mu je slomljen nos na četiri mjesta.

- Na Braču se u subotu igrao Torcida kup i mi smo na putu kući prošli pored pekare kojoj su u blizine prostorije Torcide u Supetru. Ova dva momka koja su bila s nama u društvu su iz Vukovara, ali su srpske nacionalnosti, i vjerojatno su ih napadači čuli kako pričaju. A kad su nas nakon 200-njak metara zaskočili, samo su vikali: 'Tko je od vas Srbin' i 'Ubij Srbina'. Cipelarili su nas sigurno deset minuta dok nije naletio taksist koji nas je spasio. Nije to bila domaća ekipa iako sam prepoznao jednog s Brača. Ovi drugi su većinom po govoru bili Splićani - rekao je mladić s Brača.

Iz policije su priopćili kako su uhitili dvojicu napadača te da je protiv njih podnesena kaznena prijava.

- Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja. Utvrđeno je da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka), koje su tom prilikom lakše ozlijedili. Ubrzo nakon događaja u Supetru je uhićen 22-godišnjak, zbog sumnje da je sudjelovao u napadu i tom prilikom ozlijedio 26-godišnjaka. Kod 22-godišnjaka kojeg je utvrđena alkoholiziranost, te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Jutros oko 10 sati u Splitu je uhićen 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u navedenom događaju, te je priveden u službene prostorije - stoji u priopćenju, a prenosi 24 sata.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!