Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
EKSPLOZIJA U ZAGREBU Vlasnik Dalibor Blagus: 'Neće me otjerati, opet otvaramo i nastavljamo raditi'
Marko Prpić/Pixsell

GRUNULO USRED NOĆI u trgovini tvrtke iz međimurja

EKSPLOZIJA U ZAGREBU Vlasnik Dalibor Blagus: 'Neće me otjerati, opet otvaramo i nastavljamo raditi'

Šteta na trgovini, prema procjeni vlasnika ove međimurske tvrtke iz Donjeg Pustakovca, iznosi između 70 i 80 tisuća kuna

Bilo bi im bolje da su bombu, dinamit ili kaj je to već bilo podmetnuli pred Hrvatsku lutriju ili kakav bankomat, tako bi se barem usrećili novcem, a ovako samo puno buke, štete i posla svima, a koristi nikom nikakve – kaže Dalibor Blagus, vlasnik lanca trgovina “Blagus”, koji se isključivo bavi prodajom peradi.

Vezana vijest

Zagreb, eksplozija EKSPLOZIJA NA TRŽNICI FOTO Eksplozija na tržnici u Zgrebu - što je eksplodiralo u trgovini međimurske tvrtke?

Žalosno je da ga tako tjeraju

Pred jednom od tih trgovina, onoj na tržnici u zagrebačkim Gajnicama, kako je to opisala jedna od stanarki tog kvarta u krajnjem zapadnom dijelu grada, u četvrtak oko 3.15 “neš je grunulo tak jako da sam mislila da se zgrada odlijepila od tla i pomaknula”. Naravno, na prvu nikome nije bilo jasno što se događa, jer nije bilo niti dima ni vatre, upalilo se samo nekoliko alarma iz okolnih trgovina na tržnici.

Prve sirene začule su se desetak minuta kasnije, a kad su policajci stigli, pred uništenom trgovinom na kojoj je cijeli ostao jedino žuti neonski natpis preko kojeg je crvenim slovima ispisano “Međimurski pilići Blagus” već se okupilo nekoliko radoznalih građana. Nitko od njih ništa nije vidio, a prema dosad dostupnim informacijama, očevidaca toj eksploziji nije bilo.

– Prvo su neki nagađali da je možda eksplodirala plinska boca unutar trgovine ili da je eventualno došlo do nekakvog kratkog spoja pa je eksplodirao neki od hladnjaka, ali nije to tako, eksplodiralo je vani, ispred trgovine. Osim što su uništeni prozori i sva vanjska stolarija, baciti se može i rashladna vitrina, otpala je sva žbuka sa stropova i zidova, radijatori su izbijeni iz ležišta. Znate, unutra je kao da je bomba grunula - na vlastiti račun se na kraju malo našalio Dalibor Blagus, koji na pitanje je li prije primao ikakve prijetnje ili možda doživio sličnu situaciju u jednoj od svojih drugih trgovina koje rade diljem Hrvatske, odlučno odgovara:

“Ne znam kaj je ovo, prvi se put susrećem s nečim takvim i sve mi je potpuno iznenađenje”. Šteta u trgovini, procjenjuje na prvu, iznosi između sedamdeset i osamdeset tisuća kuna, a oštećeno je i vjetrobransko staklo na kamionu koji je bio parkiran u blizini. Neki ljudi koji su se ujutro zatekli na tržnici među sobom su komentirali kako je žalosno da se čovjeka koji ima odlično i kvalitetno meso želi takvim zastrašivanjem otjerati.

Videonadzor sve snimio

– Nek se susjedi ne brinu, sve to ćemo idućih tjedana obnoviti i sve bu radilo kak’ i prije, još i bolje. Nema govora o tome da bih nakon ovoga stavio ključ u bravu – govori Blagus, kojeg smo pitali i je li držao nešto vrijedno u trgovini te jesu li ga počinitelji možda pokušali pokrasti. Odgovorio je kako bi rado podijelio tu informaciju s nama i javnosti, ali da to ne smije učiniti jer su ga policajci zamolili da takve podatke ne dijeli s drugima, čak ni s prijateljima, sve dok traje kriminalističko istraživanje.

Ipak, otkrio nam je kako je videonadzor koji postoji u trgovini nekako “preživio” eksploziju, pa pretpostavlja da su kamere i snimile eventualne počinitelje. Policija je u trenutku pisanja ovog teksta još izuzimala snimke koje bi joj mogle pomoći u razrješavanju slučaja. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!