Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
KAKVA 'IGRA' Zaposlenica automat kluba u Čakovcu s muškarcem dogovorila pljačku
Ilustracija/Igor Kralj/PIXSELL

uzeli i podijelili više od 60 tisuća kuna

KAKVA 'IGRA' Zaposlenica automat kluba u Čakovcu s muškarcem dogovorila pljačku

On je u dogovoreno vrijeme upao u klub maskiran crnom tkaninom preko lica i kapuljačom preko glave te s pištoljem u ruci. Zaposlenica je pritom glumila iznenađenje i ustrašenost

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 11. svibnja provelo prvo ispitivanje uhićenih hrvatskih državljana (1960. i 1975.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njih zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva.

- Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 2. svibnja 2019. u automat klubu u Čakovcu, djelujući zajednički temeljem prethodnog dogovora; u cilju da se domognu većeg iznosa novca iz automat kluba; počinili razbojništvo na način da je 44-godišnjakinja kao zaposlenica kluba prethodno dala 59-godišnjaku informacije i upute o mogućnosti ulaska u prostorije kluba i o mjestu gdje se nalazi novac, a zatim je 59-godišnjak oko 5,45 sati utrčao u klub maskiran crnom tkaninom preko lica i kapuljačom preko glave u vrijeme kad su tamo bile 44-godišnjakinja i još jedna zaposlenica.

Osnovano se sumnja da je uperio pištolj kojeg je imao u ruci prema drugoj zaposlenici kluba i odgurao ju prema blagajni, dok je 44-godišnjakinja pritom glumila iznenađenje i ustrašenost, pa je 59-godišnjak uzeo sa stola novac u iznosu od većem od 60.000,00 kuna, koji je počinjenja djela podijelio zajedno sa 44-godišnjakinjom - kažu u DORH-u.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljenicima istražni zatvor, i to 59-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a 44-godišnjakinji zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!