Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
AKCIJA ALKOHOL Vozač (45) u Čakovcu 'napuhao' 1,26 promila, završio u posebnoj prostoriji policije
Ilustracija/Miroslava Novak

NOĆNA AKCIJA POLICIJE

AKCIJA ALKOHOL Vozač (45) u Čakovcu 'napuhao' 1,26 promila, završio u posebnoj prostoriji policije

- Određena je mjera smještaja za 45-godišnjeg vozača sa šireg područja Općine Štrigova - kažu iz PU međimurske

Policijski službenici Mobilnog tima Policijske uprave međimurske su tijekom noćnih sati s 25. na 26. travnja, s četvrtka na petak, od 22 do 4 sati proveli operativnu akciju „Alkohol“.

Tijekom poduzimanja pojačanih mjera i radnji utvrđeno je ukupno 13 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega sedam prekršaja upravljanja motornim vozilima dok je u krvi prisutan alkohol.

Zabilježena su četiri prekršaja iznad 0,50 do 1,00 g/kg, tri prekršaja od 1,00 do 1,50 g/kg, jedan prekršaj upravljanja biciklom dok je u krvi prisutan alkohol, jedan prekršaj upravljanja vozilom za kojega je istekao rok važenja prometne dozvole za više od 15 dana, jedan prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj nekorištenja zaštitne kacige te dva ostala prekršaja.

U vrijeme provođenja akcije određena je mjera smještaja vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 45-godišnjaka sa šireg područja općine Štrigova, zaustavljenog u Čakovcu, Ulici ZAVNOH-a, iza 23 sata, kod kojega je utvrđena najveća koncentracija alkohola u krvi od 1,26 g/kg.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!