Centar izletničkog turizma

ODLIČNE VIJEST ZA BLAGDANE Turizam uz Dravu: Sveta Marija dobiva vidikovac s odmorištem!

Objekt će biti izgrađen u tradicijskom stilu i uklopljen u okoliš prema najvišim standardima zaštite okoliša

Ministarstvo turizma ponovno je prepoznalo turističke potencijale Međimurske županije te odobrilo sufinanciranje projekta u razvoju cikloturizma u iznosu od 400.000,00 kuna što je ujedno i najveći pojedinačni iznos sufinanciranja. Riječ je o projektu “Izgradnje vidikovca s odmorištem za bicikliste” na području općine Sveta Marija.

Projekt ”Izgradnja vidikovca s odmorištem za bicikliste” Međimurske županije i Općine Sveta Marija jedan je od projekata s pojedinačno najvećim iznosom sufinanciranja, a predstavlja 1. fazu šireg projekta pod nazivom ”Centar izletničkog turizma uz stari tok Drave”. Ugovor su potpisali ministar turizma Gari Capelli i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Cilj projekta je na međunarodnim biciklističkim rutama izgraditi višenamjenski objekt vidikovca za promatranje okoliša i ptica te biciklističko odmorište opremljeno e-bike punionicom, informacijskim pločama i setom za brzi popravak bicikala.

Objekt će biti izgrađen u tradicijskom stilu i uklopljen u okoliš prema najvišim standardima zaštite okoliša. Projektom izgradnje vidikovca s biciklističkim odmorištem obogaćuje se i podiže kvaliteta doživljaja, informiranosti i udobnosti za cikloturiste. Valja napomenuti kako je lokacija vidikovca na lokaciji u sklopu Regionalnog parka prirode Mura Drava, UNESCO rezervata biosfere i Nature 2000 te u neposrednoj blizini budućeg termalnog centra Hortus Croatiae u Draškovcu.

U neposrednoj blizini nalaze se i četiri obiteljska hotela u  Prelogu, Donjem  Kraljevcu i  Donjem Vidovcu. Potpisivanjem ugovora nastavilo se sa kontinuiranim razvojem cikloturističke mreže koja je uz zdravstveni i enogastro turizam strateški turistički proizvod utvrđen Masterplanom razvoja turizma Međimurja do 2020.godine.
Predsjednik turističke zajednice, župan Matija Posavec istaknuo je:

”Navedeni projekt značajno će doprinijeti turističkoj atraktivnosti donjeg Međimurja uz podizanje ukupne kvalitete Međimurja kao cikloturističke destinacije. Vjerujem kako ćemo i ubuduće osmišljavanjem ovakvih  projekata zadržati poziciju vodeće županije u kontinentalnoj turizmu”.

Načelnica općine Sveta Marija Đurđica Slamek istaknula je: “Smatram da je izgradnja vidikovca početak razvoja turizma uz rijeku Dravu u Donjem Međimurju, području Nature 2000 i Regionalnog parka Mura-Drava te se možemo pohvaliti da smo jedna od rijetkih općina koja je uspjela dobiti građevinsku dozvolu za takvu vrstu projekta u zaštićenom području. Ujedno zahvaljujem županu Matiji Posavcu što je uvidio značaj ovog projekta te ga ispred Međimurske županije kandidirao na Ministarstvo turizma koje je za njegovu realizaciju dodijelilo 400.000 kuna.”

Centar izletničkog turizma uz stari tok Drave sastoji se od 3 uporabne cjeline, a to su izgradnja caffe bara, izgradnja vidikovca s odmorištem za bicikliste, te vanjsko opremanje koje obuhvaća izgradnju sportskih igrališta. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije